A magyar divatmárka, a Cukovy és a jövő víziója

2017.február.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Jelöltétek őket a GLAMOUR Women of the Year Az év divattervezői díjára is, tehát örülni fogtok az új kollekciónak. Cukovy 2017-18-as őszi-téli darabjai az egyidejű létezés tematikáját vetik fel. Izgalmasan hangzik!

Mi is az az egyidejű létezés? Mit ért ezalatt a terveződuó? "A koegzisztencia egyrészt a jövőt a múlttal összemosó inspirációs források, a genderfluiditás kérdéskörei kapcsán, másrészt a Cukovy-nő egyszerre szenzitív és határozott tulajdonságai, valamint a márka által korábban lefektetett értékek és az újító szándék szimultán jelenléte révén is körvonalazódik."- fogalmazták meg a tervezők a koncepciójuk lényegét, amiből kiderül, hogy igen válogatott közönséghez szeretnének szólni, olyanokhoz, akik most nem pattintották fel az idegen szavak szótárát sz interneten.

A sziluettek tervezése során a Vissza jövőbe című moziban találtak ihletforrásra a márka dizájnerei; leginkább a film hangulata, látványvilága és a jelmezek formai kialakítása tükröződik vissza a következő szezonra szánt kollekcióban. A futurisztikus vizuális világ és a nyolcvanas évek végének jellegzetes öltözködési stílusa, felszabadult, underground légköre, grunge-os lazasága keveredik az ízig-vérig nőies, urbánus és kortárs megoldásokkal.

Az öltözéksorozat kiemelkedő darabjai a télikabátok, melyek karakterjegyei az 1985-ben bemutatott scifi-komédia kulcsfiguráinak ruházatát ültetik át a modern nő ruhatárába. A jellemző formai markerek közt említhetők az ejtett vállak, az Y-sziluettek, az oversized kialakítások, a flitteres-glitteres kiegészítők, a dekonstruktivista eljárásokból eredeztethető részletek.

Alapanyagok terén a matt, illetve fényes steppelt orkán kapja a főszerepet, de a klasszikus és innovatív gyapjúszövetek, rugalmas gyapjú jerseyk, a természetes hernyóselyem, továbbá a fényes-metálos felületű textília és a matt, rusztikus kelme is a kollekció részét képezik. Színhasználat terén is markáns tónusokkal dolgoztak a tervezők: az ezüstös szürke, a fekete, az olajzöld és a fukszia dominálnak. A glamúros csillogás jegyében a nyolcvanas évekre jellemző antracit glitter, fekete flitter és ezüst-levendula shanzsán is feltűnik a darabokon.

A márka 2017-18-as kollekciója amellett, hogy hordozza legjellegzetesebb Cukovy-jegyeket, egy új színt, gondolatvilágot irányoz elő egy kettős meghatározottságú, érett, intelligens öltözéksorozattal, mely egyszerre halad a kortárs trendek és a jövőbemutató elgondolások nyomvonalán.

Kukkants be a Showroomjukba a budapesti Hunyadi János utca 1. szám alá és szavazz rájuk a GLAMOUR Women of the Year kapcsán, ha tetszik neked, amit alkotnak!

Fotó: Matolják Odri és Zászlós Mariann

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője