Stahl Barbara nem dől hátra a sikertől

2017.február.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A márciusi számunkban ezúttal a GLAMOUR Women of the Year énekesnő kategóriájának egyik jelöltje, Stahl Barbi enged a gardróbjába betekinteni. Olvasd el az interjúnkat a csinos tehetséggel és ne felejtsd el megnézni a szuper szetteket a magazinban.

Minek köszönhető, hogy végül nem a szociológiát, hanem a zenei karriert választottad?
Valóban nem terveztem, hogy énekesnő leszek, mivel egyrészt nem voltam tisztában a hangi adottságaimmal, ráadásul szociológiát tanultam 20 éves koromig. Egyszer egy gitáros barátom biztatására énekeltem pár dalt, miközben ő játszott. Neki köszönhető, hogy elkezdtem énekelni, hiszen ő volt az, aki meggyőzött, hogy nem szabad veszni hagynom a tehetségem. Kezdetben az ő akusztikus bandájával jártam a különböző budapesti bárokat és rendezvényeket. A saját stílusunkra dolgoztunk át különböző dalokat, ami végül egy nagyon sikeres formációvá nőtte ki magát, közben pedig kialakult, hogy saját zenét szeretnék. Így született meg később az A Bit című számom, ezáltal még többen megismerték a nevemet. Felfigyelt a mostani kiadóm is rám, végül rajtuk keresztül jelentkeztem egy Cseh Tamás program pályázatra, amit megnyertem. Ennek köszönhető, hogy elkezdhettem dolgozni az első albumomon. A szerencsés találkozásoknak, sok tehetséges barátnak és a kemény munkának köszönhető, hogy ott tartok, ahol most.

Van, akinek éveket kell dolgozni a sikerért, ellenben veled, akinek egy éven belül befutott a karrierje.
Sokan mondják mennyire rossz volt a 2016, nekem egy álomév volt. Megjelent májusban az albumom, júniusban a klipem, szeptemberben már Hamburgban játszottam egy hatalmas klubfesztiválon, októberben pedig New Yorkban léptem fel. Most Berlin és Budapest között ingázom, mert egy kinti kiadó szeretne leszerződtetni. Az ember hajlamos ennyi sikerélmény után picit hátradőlni, de bennem mindig van egy késztetés, hogy még többet érjek el és új dolgokat csináljak. Ugyanakkor az alkotásban sosem az motivál, hogy hova jutok majd általa, sosem azt tartom szem előtt a kreatív folyamatokban, hogy mitől leszek sikeresebb. Egy belső késztetés vezérel, hogy önmegvalósítsak, valami értékeset teremtsek és kizenéljek magamból dolgokat.

Mindent autodidakta módon sajátítottál el?
Csak az éneklés volt új dolog az életemben, a zenéhez való kötődésem már régóta jelen van. Hegedültem, szolfézsre jártam, sőt magamtól megtanultam gitározni is. Kifejezetten az éneklés sosem jött elő. Mindig hallgattam zenét, mindenki nagyon muzikális a családban, de soha nem mutatkozott meg a tehetségem.

Hogy jött a divathoz való kötődés?
Egészen a gyerekkoromra vezethető vissza, édesanyám sok évig ruhákkal foglalkozott, imád öltözködni. Amióta az eszemet tudom rajongtam a divatért, mindig fontos volt, hogy szép ruhákban járjak, mióta pedig színpadon énekelek, még fontosabb lett, hogy adott alkalommal éppen mit viselek. Az évek során kialakult az öltözködésemben egy teljesen letisztult stílus, amihez itthon Áeron és Nanushka kreációi állnak a legközelebb. A színekkel nagyon óvatosan bánok, nagyrészt a fekete, szürke, bézs, fehér színek határozzák meg az öltözködésemet, és inkább a formákkal, textúrákkal szeretek kísérletezni.

Időközben pedig kialakult egy közös projekted az Áeronnal.
Nagyon régóta nézegettem az Áeron ruhákat és úgy esett, hogy a hamburgi fellépésemre az egyik bársony szettjüket vettem fel. Felfigyeltek rám és annyira megtetszett nekik, amit képviselek, hogy felkértek szerepeljek a City girl kampányban. Imádom a ruháikat, nekik pedig inspiráló, amit csinálok.

Mit gondolsz, mi lehet a mozgatórugója, hogy egy síkon tudtok mozogni?

A letisztult, nagyon nőies, decens darabok mindig is közel álltak hozzám. Minden ruhájukban van egy kis csavar, ami megfog, magával ragad.

Volt olyan ruha, ami újdonságként hatott rád a fotózáson?
Szuper élmény volt, mert úgy tudtunk együttdolgozni, hogy abszolút érvényesültek azok a dolgok, amiket figyelembe veszek az öltözködésemnél. Imádtam a fekete-fehér csíkos szettet. Csináltunk egy narancssárga szettet, amitől az elején egy kicsit féltem, aztán felvéve nagyon jól éreztem magam benne, nem volt nehéz azonosulni. A két elegánsabb szettet is egy picit félve vettem fel, de magam is meglepődtem mennyire csinosan mutat.

data-instgrm-version="7" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:658px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> Áeron x Barbara Stahl by @serafimovich.alexandra Follow our story @aeronstudio barbarastahl (@barbarastahl) által megosztott bejegyzés, 2016. Nov 17., 09:25 PST

Van olyan szett vagy szín, amit be fogsz tudni építeni az öltözködésedbe?
Több ilyen dolog is volt! Ami nagyon megtetszett, az a harangszoknya. Nem hordtam korábban, de volt három szoknyás szettem is és nagyon jól éreztem benne magamat. Valószínű be fogok szerezni magamnak. A másik ilyen, az ékszerek. Sosem hordok ékszert, a fotózáson viszont volt rajtam fülbevaló és csodás köves gyűrűk, teljesen beléjük szerettem. Tavasszal pedig lehet, hogy dobom egy kicsit a feketetét és megpróbálkozom a rózsaszínnel és a narancssárgával.

Mi történik veled idén?

Kialakulóban van, hogy leszerződjek egy berlini kiadóhoz, így most folyamatosan járkálok oda különböző producerekkel dolgozni és fellépni, emellett pedig hamarosan megjelenik az új lemezem is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője