A legbotrányosabb bemutatók a férfi divathétről

2015.július.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A férfi divathét minden év közkedvelt eseménye a divat szerelmesei számára, idén azonban kissé túllőtt a célon néhány tervező; a kifutókon bemutatott kollekciók hatalmas visszhangot váltottak ki világszerte. Az új trendek merőben megbotránkoztatták a közönséget, pozitív és negatív fogadtatásban egyaránt részesültek.

A legbotrányosabb bemutatók a férfi divathétről
Fotó: style.com

Íme az 5 legdurvább idei kollekció:

1. Fehér modellek törzsi ruhákban
Junya Watanabe a hétvégén bemutatott férfikollekciójában megdöbbentő ruhadarabokat párosított össze: a modellek inget, blézert és csokornyakkendőt viseltek tradicionális afrikai láncokkal és batikolt szövetekkel ötvözve. A show másik furcsasága a modellek kiválasztása volt; annak ellenére, hogy afrikai darabok kerültek bemutatásra, csakis fehér bőrű férfiak járták végig a kifutókat.

2. Srácok női ruhában
A Gucci ősz-téli kollekciója szintén hatalmas botrányt kavart a szakmabeliek körében. Alessandro Michele Milánóban debütáló "férfi" kollekciójának bemutatójára selyemkendőkbe és csipkeruhákba öltöztette modelljeit, a szettet gallérokkal és rózsás ékszerekkel feldobva. Igaz, a férfidivat egyre nőiesebb, Alessandro Michele új iránya azonban lehet, nem mindenkinek fog tetszeni.

Fotó: style.com

3. Tüntetés a kifutón
Rick Owenstől már megszokhattuk a különleges show-kat - mint például a januári péniszmutogató kollekció - ám az idei divathéten ismét hatalmas botrányba keveredett a tervező, ugyanis egyik modellje egy "Please kill Angela Merkel Not" transzparenssel jelent meg a kifutón. A divattervező állítása szerint nem tudott a dologról, és az csupán a modell önkényes akciója volt, most azonban komoly erőfeszítéseibe kerül a márka imidzsének helyreállítása.

Fotó: style.com

4. Sminkköltemények
Az idei férfidivathéten az elképesztő ruhák mellett különleges sminkeket is viseltek a modellek. A Moschino, a Walter Van Beirendonck, és az Agi & Sam a legkülönbözőbb arcdekorációkkal küldte modelljeit a kifutóra; beleértve a nőies, kipirosított arcokat és az elvontabb, például összekormozott ábrázatokat. Úgy tűnik, az idei divathét erőteljesen fellép a nemi sztereotípiák ellen.

Fotó: style.com

5. Víz alatti divat
Boris Bidjan Saberi idei kollekcióját régimódi búvárruhák inspirálták. A divattervező minden részletre hatalmas gondot fordított; nem csak a ruhák keltenek földöntúli benyomást, Boris modelljei teljes kinézetét a koncepcióhoz igazította. A férfiak haját és bőrét mesterséges módszerrel vizes hatásúra alakították, ami sok kritika szerint inkább hat zsírosnak, mintsem víz alattinak. Egy biztos: Boris ismét egyedülállót alkotott.

Fotó: style.com

6. Büszke Pride

Shayne Oliver, a Hood by Air divattervezője szintén megdöbbentő kollekcióval készült az idei divathétre. A babycore trendre épülő, nemi kérdéseket feszegető show a Galvanize nevet kapta, és Oliver gyermeki csillogásként emlegette egy interjúban. A férfimodellek maxiszoknyát, félvállas felsőt, és egyéb trendi női ruhákat viseltek, arcukon flitteres játék felirattal, hajcsatokkal, és egy meglehetősen abszurd, oldalra fordított műfogsorral. Nos, Oliver show-ja tökéletesen beleillett a Pride hangulatába, és újabb löketet adott a szexuális szabadság hírvivői számára.

Fotó: style.com
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője