Amerika első modell elnöknője?

2014.április.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Jó ideje tudjuk, hogy teljesen téves az a nézet, miszerint a modellvilág ünnepelt szépségei habár gyönyörűek, meglehetősen butuskák. A topmodellek nemcsak ügyes üzletembereknek bizonyulnak, de sokuknak felső fokú diplomára is jut ideje és főképp energiája két fotózás között.

Cameron Russell
Fotó: BenHassett/Numero

A 26 éves amerikai szépség, Cameron Russell talán a legjobb példa arra, hogy ideje komolyan vennünk a modelleket. A bostoni lány kislánykorában bizony nem szépségkirálynő szeretett volna lenni, hanem Amerika első női elnöke. A jómódú családból származó Cameron saját bevallása szerint mitsem tudott a popkultúráról, nem nézte az MTV-t, nem olvasott tinimagazinokat. Éppen ezért egy teljesen új világ tárult fel előtte, amikor 16 évesen leszerződött a Ford modellügynökséghez. Az értelmiségi csemete akkor kezdett érdeklődni a modellkedés iránt, amikor egy New York-i útja során az utcán több ügynök is arról próbálta meggyőzni, hogy erre a pályára születt. Eután édesanyja egyik ismerőse, aki a Ford Modelsnél dolgozott, leszerződtette, és alig két hét múlva, már a Marc Jacobs, majd a Calvin Klein foglalt le egy-egy munkára.

Ezután sorban jöttek a jobbnál-jobb nevek. A bombázó alakú Cameron Russell a legpatinásabb márkák kifutóin lejtett végig, meghódította a Vogue magazinokat, és eközben olyan kommerszebb, nagyobb ismertséget hozó munkákra szerződtették, mint a Victoria´s Secret katalógusok. Igazi bikinis szépségként évek óta a H&M vagy a Calzedonia kedvence a nyári időszakokban különösen. Rengeteget dolgozik, de ennek meg is van az eredménye, a Forbes ranglistája évente dollármilliókat tesz zsebre hála cuki pofijának és elképesztő alakjának.

Cameron Russell arcát valószínűleg sokkal többen ismerik, mint a nevét. A szépség ugyanis szándékosan probálja távol tartani magától a pletykalapokat. Két éve azonban sokan felfigyeltek rá, hiszen egy előadást tartott, amelyben nagyon kritikusan beszélt saját helyzetéről és a modellkedésről. Azóta is sokat idézett beszédében kifejtette, hogy a modellek annak köszönhetik a sikereiket, hogy megütötték a főnyereményt a genetikai lottón. Sok dolgot megkaphatnak ingyen, sokan viselkednek velük nagyon kedvesen és előzékenyen, de valójában ez mind csak annak szól, hogy hogyan néznek ki. Elismerte, hogy a divatfotók tökéletessége csak illúzió, és a reklámkészítőknek jobban tekintettel kellene lenniük arra, hogy miként befolyásolják a nők önképének alakulását. A Columbia egyetem politológia és közgazdaságtan szakán végzett Cameron Russel beszédét több mint két millió ember nézte meg a YouTube-on, és ezáltal valóságos ikonná vált azok szemében, akik változást sürgetnek a divatvilágban.

Cameron Russell

Az amerikai modell azóta is többször bírálta a divatipar működését, és rávilágított arra is, hogy egy fiatal lánynak csodálatos kaland a modellkedés, amit kár lenne kihagyni. Ha valakinek megfelelőek az adottságai, akkor gyönyörű és érdekes helyekre juthat el, kereshet sok pénzt, amiből akár a legjobb egyetemeken is tanulhat. Cameron Russell ugyanakkor óva inti a lányokat, hogy életcélként tekintsenek a modellkedésre, mert szerinte egy hamis és meglehetősen üres világ ez, ami sok csalódást okozhat azoknak, akiknek nincs más céljuk, mint ebben a szakmában boldogulni.

Modellkarrierje töretlen, ugyanakkor mi még most sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy egyszer Amerika elnöke legyen, miért is ne?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője