Aranyélet az Instagramon, most börtön vár a lányra, akit a saját profilja buktatott le

2016.december.29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindenki imádna menőbbnek látszani annál, mint amilyen a valóságban. A közösségi média különféle felületei tökéletesen alkalmasak arra, hogy legalább néhány képen igazán irigylésre méltó életet tudhassunk a magunkénak.

Vannak olyanok, akik ennél jóval többre vágynak és képesek igencsak messzire elmenni azért, hogy olyan valóban luxuskörülmények között tengessék a napjaikat, amilyeneket az Instagram krémjének posztjain láthatunk. Az ilyennek azonban ára van.

Történetünk hőse egy 41 éves thaiföldi nő, Praepitcha Smatsorabudh, aki a beszédes nevű, Rich Girls Collection nevű Instagram profilon élte a maga luxuséletét: ínycsiklandó ételek láthatóan drága étteremekben, repülőterek, dizájnerboltok és luxustáskák minden mennyiségben. A nő valami olyan látszatot keltett, mintha céltalanul összevásárolt volna mindenféle dizájnertáskát, de gyorsan rájuk unt is akár az Instagramon, akár az eBay oldalán továbbadna rajtuk.

Könnyű volt bízni benne:

Hónapokig sikeresen verte át a fél világot, nem utolsó sorban a dizájnerboltok eladóit is. A nő módszere félelmetesen egyszerű volt, különféle hitelkártyákkal vásárolt magának luxusmárkák üzleteiben méregdrága táskákat, majd pár napon belül visszatért a boltba, hogy mégsem tetszik neki a termék és visszakérte a pénzt. Természetesen a táskát visszaadta, csakhogy nem az erdetit, hanem a fekete piacon beszerezhető legtökéletesebb hamisítványt. Döbbenetes, de a módszere működött. Ennek oka, hogy a táskákat valóban megvette, tehát eleve nem gyanakodtak az eladók, másfelől a nő nagyon is figyelt a részletekre. Mindig néhány luxusmárka logóját hirdető bevásárlótáskával érkezett, mintha két luxuscikk vásárlása közben ugrana csak be a boltba, hogy visszavigye a mégsem megfelelő darabot. Miután sikeresen letesztelte a módszert, a jól sikerült hamisítványokat kezdte árulni az interneten valamivel a bolti ár alatt.

Hihető történet, a Hermés üzlete előtt megmutatja a frissen vásárolt legendás Birkin táska számláját:

Ma már alaposan megcsappant az Instagram követőinek a száma, de a legnagyobb sikerek idején több ezren követték és megbecsülni is nehéz, hogy mennyien vásároltak tőle. A módszerrel csaknem félmillió dollárt gyűjtött össze kicsivel több, mint két év alatt. Mivel a táskák ára 1000 és nagyjából 6000 dollár között mozgott, ezért feltételezhető, hogy nem kevés üzletet bonyolított le. Végül egy eladó kiszúrta a dolgot, amikor házkutatást tartottak nála 572 darab táskát találtak a lakásán, köztük rengeteg eredeti darabot és néhány hamisítványt is. A dizájnertáskák iránti szenvedélyét most 30 hónapnyi börtönbüntetéssel jutalmazta az igazságszolgáltatás.

Egy Céline táska eladó:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Kos hódítani akar, az Ikrek közelebb kerül az egyik ismerőséhez - április 23.

Napi horoszkóp: A Kos hódítani akar, az Ikrek közelebb kerül az egyik ismerőséhez - április 23.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője