Az egyik legfoglalkoztatottabb modell bevallotta, hogy transznemű

2017.szeptember.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ugyan a transznemű modellek a New York-i divathéten 1%-nál is kevesebben képviseltetik magukat a kifutón, azonban az mindenképpen elmondhatjuk, hogy az elmúlt években egyre láthatóbbá válnak a divatvilágban.

Teddy Quinlivan
Teddy Quinlivan
Fotó: Rexfeatures

Több igazi világmárka kampányában is láthattunk már transznemű modelleket szerepelni. A sokszínűség, az elfogadás egyre fontosabb üzenete a divatnak, éppen ezért teremt biztonságos közeget ahhoz, hogy az ezen a területen dolgozók fel merjék vállalni magukat. Jó esetben legalábbis.

A New York-i divathét valószínűleg képes megteremteni ezt a biztonságos közeget, hiszen Teddy Quinlivan éppen az esemény idején vállalta fel, hogy valójában transznemű. A fiatal modell két éve mutatkozott be a nemzetközi kifutón, és nem is akárhol, hiszen pályafutását a Louis Vuitton exkluzívjaként kezdte meg. Teddy azóta is az egyik legkedveltebb modell, aki idén szeptemberben máris tíznél is több show vonult végig olyan márkák kifutóján, mint a Carolina Herrera, az Oscar de la Renta, vagy a Marc Jacobs.

Olvastad már? Amiről senki nem beszél - transzneműek, akik nők voltak, de már férfiak

Teddy a Coach kifutóján idén szeptemberben:

Teddy Quinlivan a Coach márka kifutóján
Fotó: VogueRunaway

Teddy Quinlivan a sok munka közben nyilatkozott a CNN Style műsorának, amiben először beszélt róla, hogy 16 évesen nemátalakító műtéten esett át:

„Nagyon nagy magabiztosságot adott az utcán, a munkámban a divatiparban, a párkapcsolataimban, hogy ciszneműként mutatkozhattam, hogy az emberek azt gondolhatták rólam, hogy csak egy ´normális lány´ vagyok. Úgy érzem, hogy készen álltam arra, hogy előbújjak, de azt hiszem, hogy mostani helyzetben különösen fontossá és sürgetővé vált, hogy beszéljek erről”

A modell elmondta, hogy lépésétől mindenképpen azt várja, hogy segítse mindazokat, akik hozzá hasonlóan nem merték felvállalni a másságukat, illetve, hogy felhívja a figyelmet, hogy a transzneműeket még most milyen sok megbélyegzés éri.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője