Az övtáska felemelkedése: Carrie Bradshaw imádta, Kendall Jenner újra divatba hozza

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az övtáska, vagy ahogy az amerikai becézik, a "fanny pack", ahogy az angolok a "bumbag", az egyik legtöbbet vitatott és csúfolt kiegészítő. Pedig, ha minket kérdezel, szerintünk a legpraktikusabb táska a világon, és bár úgy tűnt, hogy a 2000-es évekre feledésbe merül, ismét kezd divatba jönni, és mi nem is örülhetnénk neki jobban.

Carrie Bradshaw övtáska
Fotó: HBO

Ki ne emlékezne arra az ikonikus pillanatra 2001-ből, amikor Carrie Bradshaw ebben a logómániás Gucci övtáskában ugrott be Aidan új bárjába? A sorozat egyik legemlékezetesebb stílusválasztása volt, és ahogy oly sokszor, a Szex és New York, vagyis inkább a sorozat styistja, Patricia Field ismét előrelátott a jövőbe.

Ugorjunk előre gyorsan pár évet, és lám csak, az övtáska csak azért sem akar kimenni a divatból, hanem helyette lépten-nyomon felbukkan hol a kifutókon, hol az utcán, de még akár a vörös szőnyegen is (bár véleményünk szerint soha nem is ment ki a divatból igazán ez a 90-es évekbeli zsenialitás, hanem csupán kispadra ültették a nagyokos fashioniszták valamilyen teljesen érthetetlen okból kifolyólag).

A 2000-es évek elején valóban volt egy egész hosszú periódus, amikor nem beszéltünk övtáskákról, de aztán 2009-ben az amerikai dizájner Donna Karan egy igencsak vagány darabbal mutatkozott egy divateseményen, és azóta is szinte minden alkalommal látunk ráakasztva egyet, és mára már gyakorlatilag a védjegyévé vált a tervezőnek.

Fotó: Getty

2012-ben a sztárok kedvelt stylistja, Rachel Zoe is megjelent egy fekete kígyóbőrhatású övtáskával a derekán a Veuve Clicqout éves rendezvényén.

Fotó: Getty

Nem kellett sok és a kifutóra is beférkőzött az övtáskamánia, Marc Jacobs az azóta már megszűnt Marc by Marc Jacobs márka 2015-ös őszi kollekciójában egy egész szegmenst szentelt a kiegészítőnek.

Fotó: Getty

De az Anna Sui, a Moschino, a Givenchy, a Missoni és a Valentino is előszeretettel nyúlt az övtáskához.

Fotó: Getty

Természetesen a Chanel is kivette a részét az őrületből, a 2016-os tavaszi Haute Couture héten egészen elegáns darabokat kreált Karl Lagerfeld a kifutóra.

Fotó: Getty

Legutóbb pedig a Gucci 2018-as cruise kollekciójának a bemutatóján láttuk Firenzében. Mondd, hogy nem néz ki istenien ezzel a szettel:

Fotó: Getty

De már jóval korábban is volt néhány övtáska-próbálkozás a kifutón, egy ilyen metálos fényűhöz hasonló például isteni nyáron a tengerparton vagy egy forró partiban. 2007-ben láttuk ezt a Shay Todd kollekciójában:

Fotó: Getty

Az övtáska természetéből adódóan nyáron és főként a fesztiválszezonban állja meg igazán a helyét, és ezt a sztárok is kihasználják. A Coachellán például az egyik legkedveltebb kiegészítő a hajba fonható tollak és virágkoszorúk mellett, és a zenei fesztiválok bohém stílusát szem előtt tartva remekül illik is hozzá.

Fotó: Getty

A vörös szőnyegen nemcsak Donna Karan vagy Rachel Zoe az, aki bevállalta az övtáskát az elmúlt évek során: Kate Bosworth is feldobta egy visszafogott fekete darabbal a kis feketéjét, de Sarah Jessica Parker például a Szex és New York óta nem tudott belőle kiszeretni, és ez a Chanel darab valóban nagyon csinos is.

Fotó: Getty

Az övtáskák legújabb szerelmese pedig nem más, mint Kendall Jenner. Az utóbbi napokban több alkalommal is láthattuk őt egy-egy ütős dizájner darabbal. A steppelt, klasszikus fekete Chanel például szemmel láthatóan a mami farmerrel is remekül mutat, a kicsit dizájnosabb, trendibb összeállításhoz pedig a Louis Vuitton dukál.

Fotó: rex/northfoto

Ha nincs is fölösleges párezer dollárod egy ilyen puccos darabra, akkor is lecsaphatsz remek övtáskákra itthon a boltokban, vagy akár online is. Mutatjuk a mi kedvenceinket:


Galéria

Bezárás
2021.01.31.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője