Focikapusból szupermodell: Karmen Pedaru

2014.április.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Idén még mindig csak 24 éves lesz a világosbarna hajú észt szépség, Karmen Pedaru, mégis valóságos veteránnak számít a modellszakmában. Már 2006-ban debütált a nemzetközi kifutókon.

Karmen Pedaru évek óta a Michael Kors múzsája
Karmen Pedaru évek óta a Michael Kors múzsája

Az észt szépséget hosszú évek óta a legfoglalkoztatottabb modellek között találjuk, az olyan márkák, mint a Michael Kors, a Fendi, vagy éppen a Gucci rajonganak érte, éppen ezért jó ideje nem szorult ki a models.com modelllistájának Top10-es mezőnyéből. Gondoltad volna, hogy Karmen népszerűsége ellenére egyáltalán nem látja szépnek magát?

Egy interjúban nekiszegezték a kérdést: mikor érezte először, hogy gyönyörű? Nos, az észt lány kissé meglepetten válaszolta, hogy igazából még soha. "Nem gondolnám, hogy különösebben szép vagyok. Jó fotókat lehet rólam készíteni, de nem hiszem, hogy szebb lennék, mint bárki. Most boldog vagyok, és ez például sokkal fontosabb" - nyilatkozta nem sokkal esküvője előtt.

Kész szerencse, hogy a divatszakma viszont felfigyelt Karmen Pedaru kivételes adottságaira. Mindössze 15 éves volt, amikor egy színházi előadás után a ruhatárnál felfedezte egy modellügynök. A sportos kislányt édesanyja korai halála miatt a nagymamája nevelte. A nagyi beleegyezett, hogy a kis Karmen kipróbálja magát a divatvilágban, és innentől nagyon felgyorsultak az események. Alig 10 nappal később már a Teen Vogue szerződtette egy indiai fotózásra, talán nem véletlen, hogy hiába történt vele azóta rengeteg minden, még mindig ez a legmeghatározóbb élménye: "Soha nem voltam még sokáig távol a családomtól, nem utaztam még egyedül, pláne nem külföldre, nem ültem még repülőn és egyből Indiába kellett mennem, hogy modellként pózoljak a kamera előtt, azt sem tudtam, mit kell majd csinálnom" - mesélte a modell.

A hatalmas változás azonban nem nagyon zavarta meg a 15 éves lányt, és nem vallott szégyent a fotózáson. Sőt, fél évvel később már a nemzetközi divatbemutatókon is debütált. Első teljes showszezonjában 47 kifutón mutatta meg magát, legelső nemzetközi divatkampányát az Adidas és Yohji Yamamoto közös márkája, a Y-3 számára készítette. Gyorsan jött azonban a többi is, olyan divatcégeknek pózolt, mint a Jill Stuart, a Gucci, a Fendi, a Bottega Veneta, a Jimmy Choo. Népszerűségét 2011-ben betonozta be, amikor a Michael Kors arca lett. Karmen Pedaru azóta szinte egymaga testesíti meg a legnépszerűbb amerikai márka nőideálját.

Karmen Pedaru évek óta a Michael Kors múzsája

Rengeteg kampánnyal, címlapszerepléssel a háta mögött talán az a legszimpatikusabb benne, hogy kicsit sem szállt el. Két lábbal áll a földön, és ugyan imád Ibizán bulizni, szereti a szép ruhákat, de igyekszik reálisan látni magát. "Fogalmam sem volt róla, hogy mi az a Prada. Nem értettem, miért olyan nagy ügy, hogy nekik fotóznak. Ez évekkel ezelőtt volt, de felesleges lenne utólag megjátszanom magam. Örülök, hogy itt lehetek" - nyilatkozta egyszer sikerei kapcsán.

Korábban a W magazinnak elmondta, hogy egyáltalán nem híve annak, hogy a munkát és a magánéletet összekeverje, mégis egy szakmabeli a párja. Karmen Pedaru 22 évesen ment hozzá az olasz kreatív szakemberhez, Riccardo Ruinihez, aki korábban több kampányának is kreatív igazgatója volt.

A modell irigyelt alakjáért saját bevallása szerint nem tesz túl sokat. Igaz, mindig sportos lány volt, rengeteg csapatjátékot kipróbált, és fociban például annyira tehetséges volt, hogy még az észt női utánpótlás válogatott kapuját is védte néhány alkalommal. Természetesen sportolni azóta is szeret, bár a sok utazás és munka miatt ma már kevesebb ideje van erre.

Karmen Pedaru tipikus modellalkat, fiús teste a 2000-es divatvilágának ideálja, ugyanakkor bájos és nőies arca klasszikus szépséggé teszi. Ezt a kombinációt pedig ki ne imádná!?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője