Ha ilyen a vég, nekünk tetszik! Gaultier elképesztő show-val búcsúzott

2014.szeptember.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A L´enfant terrible, a francia, sőt az egész divatszakma rettenetes gyereke szombaton karrierjének egy fontos fejezetét zárta le, utoljára mutatott be ready-to-wear kollekciót.

Jean Paul Gaultier
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Jean Paul Gaultier visszavonulása, ahogy már megírtuk, nem teljes és nem is végleges, hiszen csak a ´hordható´, utcai divatnak készült kreációiról kell lemondanunk, cserébe nagyobb figyelmet fordíthat majd a francia tervező a haute couture vonalára. A neve alatt futó kozmetikai márkára és a tervbe vett, de régóta halogatott kollaborációkra is több ideje marad.

Annak ellenére, hogy a búcsú közel sem végleges, a divatszakma szinte gyászba borult a hír hallatán. Hogy miért? Nos, arra szeptember 27-én minden érdeklődő választ kaphatott: Jean Paul Gaultier nem csupán egy hihetetlen zsenije a szakmájának, de divatbemutatói sosem csak egyszerűen az aktuális kollekcióról szóltak, igazi show-t varázsolt a kifutóra, mindig történt valami olyasmi, amiről később lehetett beszélni.

Ennek megfelelően JPG méltó búcsút celebrált, nem kevesebb, mint 77 szettet mutatott be. Nem nevezhető ugyan retrospektívnek a kollekció, de nem keveset megidézett legendás korábbi kreációiból. Ahogy az nála lenni szokott: a hivatásos modellek (köztük a mi Axente Vanessánkkal) mellett a korral versenyt futó idős hölgyek karjukon izmos toyboy-okkal, és egykori múzsák is felvonultak a kifutón. Köztük volt például Gaultier egyik leghíresebb alkotásában, a Madonnának tervezett kúpos melltartós, fűzős bodyban Rossy de Palma, Almodóvar és a francia tervező közös ikonja.

Jean Paul Gaultier

A ruhák természetesen ugyanazt a hihetetlen stílusmixet vonultatták fel, ami Gaultier utánozhatatlan védjegye. A punk, a gyorsan eldobaható szemét, a sportos és klasszikusan elegáns olyan egyértelműen találkozik a ruháiban, hogy egy pillanatra mindenki elhiszi, csak így lehet ruhát tervezni. Ebben a kollekcióban minden benne van, amiért lehet imádni, és az is, amit sokan soha nem bírtak értékelni.

Jean Paul Gaultier úgy búcsúzott, ahogy kell, emelt fővel hagyta ott a üzletet, és konfettiesőben, felszabadultan ünneplő modellek között intett búcsút a pályájának fontos szakaszának. Egyrészt szomorú, hogy nélkülözni kell ezentúl, másrészt viszont az ő története így lett kerek, és sajnos keveseknek adatik meg a méltó búcsú, de Gaultier a szerencsés kevesek közé tartozik, megérdemelte!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője