Harmadik alkalommal lépnek kifutóra a magyar márkák a Milan Fashion Weeken

2020.február.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már harmadszor mutathatják be kollekcióikat a Milan Fashion Weeken azok a magyar divattervezők, akik a Camera Nazionale della Moda Italiana és a Magyar Divat & Design Ügynökség közös nemzetközi mentorprogramjának résztvevői. A kifutók mellett a Fashion Hub kiállítóterében is megtekinthetőek lesznek a magyar designerek által megálmodott összeállítások. A divathétre kiutazó öt magyar tervező termékeiből a Budapest Select ernyőmárka alatt január 27-e óta már a Budapest Select showroom-ban, Milánó belvárosában is vásárolhat az érdeklődő közönség.

Harmadik alkalommal lépnek kifutóra a magyar márkák a Milan Fashion Weeken
Fotó: Shutterstock

Idén ismét hatalmas lehetőséget kap az az öt tehetséges magyar tervező, akik részt vesznek a Magyar Divat & Design Ügynökség mentorprogramjában, hiszen a Milan Fashion Week AW2021 keretében harmadik alkalommal mutathatják be kollekcióikat az olasz divatfőváros kifutóin. A 62. alkalommal megrendezett milánói divathét során a bemutatók mellett a Fashion Hub kiállítóterében, valamint idén már egy önálló Budapest Select showroomban is prezentálhatják alkotásaikat a designerek.

Az öt márka – az Abodi, a Cukovy, az Elysian, a Je Suis Belle és a Zsigmond Dora menswear – teljes kollekciója már megtalálható a január 27-én megnyílt Budapest Select showroomban, mely a Via Errico Petrella 22 szám alatt várja a vásárlókat március 10-ig. Február 21-én, pénteken a Museo della Permanente impozáns épületében megrendezett fashion show mellett a Fashion Hub kiállításában is megjelenik 15-20 darab a tervezők őszi/téli kollekciójából, amelyet idén új helyszínen, a Via Filippo Turati 34 szám alatt láthatnak az érdeklődők február 19. és 24 között. Igazi kuriózum, hogy az Elysian márka külön prezentációt is tarthat február 19-én, amiért a tavalyi évben elnyerte a Buyers Award 2019 díjat.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) által 2018 augusztusában aláírt hároméves stratégiai megállapodás értelmében a piacvezető olasz divatkamara aktívan segíti és támogatja a feltörekvő magyar tervezők fejlődését. Ezt szolgálja a két szervezet által közösen kidolgozott nemzetközi mentorprogram, amelynek legfőbb célja, hogy segítsen a márkáknak megszerezni a sikeres márkaépítéshez szükséges üzleti tudást, valamint támogassa őket a nemzetközi piacra lépésben és felkészítse őket a sikerre. Erre kitűnő alkalmat jelent a Milánói divathéten való megjelenés, amelyre idén már harmadik alkalommal nyílik lehetőségük a mentorált magyar tervezőknek.

Az előzetesen felmért, egyéni szükségletek alapján kialakított program keretein belül B2B-meetingek, személyes találkozók, workshopok és gyárlátogatások során a mentoráltak elsajátították a termékfejlesztés, a márkaépítés és -kommunikáció és az üzleti tervezés készségeit. A mentoring sikeresen elvégzésének és a mentorok tanácsainak és útmutatásának köszönhetően a magyar márkák olyan magas színvonalat képviselnek mind minőség, mind kreativitás terén, hogy bármelyik külföldi showroom-ban megállják a helyüket.

A magyar divat- és designmárkák nemzetközi promotálására hozta létre a Magyar Divat & Design Ügynökség Budapest Select ernyőmárkát. A Budapest-fókuszú ernyőmárka fő célja, hogy a magyar brandek az egységes kommunikáció által, de saját arculati elemeiket megtartva nagyobb figyelmet kapjanak a nemzetközi megjelenéseik alkalmával. Az ernyőmárkának köszönhetően a kollektív részvétel sokkal erősebb benyomást kelt a külföldi szakmában, mintha a márkák egyedül jelennének meg ezeken az eseményeken.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője