Ilyen ruhákban szeretnél majd a barátnőd esküvőjére menni

2019.december.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nőies, lágy vonalvezetésű Monik márka új arcát ismerhetjük meg legújabb kollekciójában, az Azzurosa Collectionben. A frissen elkészült darabok mostantól az Open Showroomban bárki számára elérhetők. A Monik márka tervezőjével, Gyergyák Mónival beszélgettünk az új kollekcióval kapcsolatban.

1. Elkészült a legújabb kollekciód, ami az Azzurosa Collection nevet viseli. Mesélnél nekünk egy kicsit a kollekcióról, mi inspirált téged?

A 2020-as tavaszi-nyári kollekciót a természet ihlette. A ruhák hangulatát átszövi a víz érintése, a hullámok dinamikája és a hideg pasztell árnyalatok rétegződése. Minden darabot a szakmai pályafutásom kezdetén kikísérletezett anyagmanipulációk és az egyedi, kézzel készült részletek jellemeznek, ezzel visszatekintve az elmúlt évek munkásságára.

2. Milyen anyagokkal és technikákkal dolgoztál az új kollekcióban?

Alapanyagok tekintetében előszeretettel dolgozok selymekkel, muszlinokkal, valamint a düsesz és szövött anyagokkal. Az új kollekcióban azonban dominánsan a tüllök jelennek meg egyedi kézzel készült hullám struktúra részletekként a darabokon. Többek között puha, kristály és angol tüllel gazdagítottam a couture darabokat, amelyek rétegződésében színátmenet látható. Ezzel szerettem volna a tenger mélységére reflektálni.

3. A couture darabok mellett most is számíthatunk arra, hogy hétköznapi elemeket is tartalmaz majd a kollekció?

Természetesen! A couture-vonal kapcsán az alkalmi és menyasszonyi ruhák jelennek meg, mellettük pedig felvonulnak a határozott és kifinomult nő hétköznapi ruhatárába beilleszthető darabok is. Mint például: blézerruhák, nadrágkosztümök, blúzok, bodyk, ruhák, szoknyák. Mindezen darabok könnyedén kombinálhatóak szettekben egymással, így egy alap darabokat tartalmazó ruhatárat könnyen ki tudunk belőle alakítani, ami a mindennapi és ünnepi alkalmakkor is viselhető. Az idei kollekció különlegessége ezen kívül a kiegészítőkben rejlik, a tüllel díszített, lézervágott plexi fogantyújú táskákban, amelyek egyedi rendelésre limitált darabszámban elérhetőek.

4. A bemutatón is láthattuk ezeket a táskákat, amiken visszaköszöntek a hullámok. Ez a motívum/megoldás a márka meghatározó eleme lesz?

Az SS20-as couture kollekcióban lesz kizárólag megtalálható ez a speciális hullám struktúra. Printként jelenik majd meg egyes darabokon, amelyek 3D-s hatást kölcsönöznek a ruháknak. Többek között bodyk, blúzok, ruhák, szoknyák fognak ebből a mintarendszerből készülni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bájosak, karizmatikusak és pszichopaták - Íme 20 jel, amivel beazonosíthatod őket

Bájosak, karizmatikusak és pszichopaták - Íme 20 jel, amivel beazonosíthatod őket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője