Szenzációs! 24 év után megmozdul Kate Moss híres, botrányos reklámfotója - fantasztikus videó

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Vannak olyan fotók, amiken nem fog az idő, éppen olyan hatásosak most, mint amikor készítették őket. A divatipar rengeteg ilyen képpel ajándékozta meg a popkultúrát.

A Calvin Klein élen jár az ilyen reklámfotók közreadásában. Brooke Shields botrány okozó farmerhirdetése ugyan már 30 éves is elmúlt, de időről-időre előkerül. Vagy vegyük például az alsónadrágos Mark Wahlberget, a ´90-es években a lányszobák falán mutogatta hanyagul a kockásra gyúrt hasát, hogy aztán évtizedekkel később is másolják az aktuális sztárok a legendás képeket. És igen, pontosan ilyen ikonikus sorozat volt a Calvin Klein Obsession parfümjének kampánya, amelyben az akkor mindössze 19 éves Kate Moss szerepelt. A kislányos, szeplős, törékeny modell ekkoriban vált a heroin-sikknek gúnyolt, vékony, szinte fiús alkatú manökenek térhódításának első számú arcának.

Kate Moss az Obsession kampányában

Kate Moss félmeztelen képei elválaszthatatlanok az Obsession parfümtől. A szinte riadt tekintetű modell nagyon furcsa érzéseket váltottak ki az emberekből, így aztán nem is csoda, hogy a márka elképesztően sikeres kampánya egyszersmind újabb botránykő a Calvin Klein történetében.

Kate Moss a Calvin Klein Obsession parfüm arcaként

A legendás fotók 1993-ben készült a Brit Virgin-szigeteken, a kamera mögött az akkoriban a szupermodellnek udvaroló, Mario Sorrenti állt. A páros teljesen szabadkezet kapott, hogy elkészítsék a reklámot, a fotós és múzsája 10 napot töltöttek a álomszerű környezetben, se stylist, se fodrász, se sminkes nem dolgozott velük. A szinte nyersnek ható stílus, a monokróm fotók, Kate Moss eldönthetetlenül vonzó, kétségbeesett, ártatlan vagy éppen kihívó arca teljesen újradefiniálták az uralkodó hirdetési trendeket, nem mellesleg azóta is kimeríthetetlen ihletforrásnak számítanak.

Kate Moss a Calvin Klein modelljeként 1993-ban

Nos, az Obsession idén új változatban jelenik meg, valószínűleg ehhez kapcsolódóan kérte el a Calvin Klein a fotóstól az eddig soha nem látott rövid videót az eredeti kampányról. Egészen kísérteties érzés, amikor megmozdul az unásig ismert fotó, szenzációs dokumentum:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője