Magyar streetwear márka, amit imádni fogsz

2016.november.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nőies, játékos és vagány. A BTQ, azaz butik olyan streetwear alapdarabokat kínál, amik a te szekrényedből sem hiányozhatnak, ráadásul a gyártási folyamat minden fázisa magyar kezekben van. A BTQ megálmodójával, Kátai Tamással beszélgettünk a termékekről, személyes karrieréről.

Mikor és miért döntöttél úgy, hogy a divat világával szeretnél foglalkozni?


Igazából soha nem döntöttem így, inkább csak minden jött magától. Emlékszem, már gyerekkoromban is nagyon szerettem, ha valamiből sok volt - imádtam boltba járni, és bepakolni a kosarunkba 15-20 ugyanolyan alakú terméket, aminek anyukám persze nem annyira örült -, emellett az alkotási vágy is elég hamar az életem része lett. Jobban belegondolva, már az általános iskolai éveimben is szokatlanul nagy hangsúlyt fektettem arra, hogy milyen szetteket veszek fel reggelente, és nem igazán engedtem, hogy ebbe a szüleim beleszóljanak. Elég hamar kialakult nálam, hogy figyelek az öltözködésemre, és ezáltal követem az éppen aktuális trendeket vagy divatot.

Hogy született meg a btq ötlete? Miért éppen ezt a nevet választottad?


Szerettem volna egy olyan ruházattal foglalkozó felületet létrehozni, ahol a hétköznapi emberek újra és újra visszalátogatva mindig megtalálhatják a kedvükre való termékeket. A btq (ejtsd: butik) egy olyan hely ahol biztosan megtalálod azt, amit keresel, hiszen az éppen aktuális trendek inspirálta ruhák mellett rengeteg basic darab is elérhető. Éppen ezért választottam ezt a nevet, mert szerintem jól összefoglalja az ars poeticánkat, a rövidítés pedig könnyen megragad az emberekben.
Terveink között szerepel, hogy hamarosan egy nagyobb webshopba költözünk, ahol a saját gyártású termékeink mellett elérhetőek lesznek olyan más brandek is, amik szerintünk megfelelően illeszkednek a btq világába, ezáltal még inkább megvalósítva az előbb említett tervünket.

btq, kollekció, magyar márka, interjú, streetwear, maooart, kampány, takács dalma

Kiknek ajánlod elsősorban a btq ruháit?


Azoknak, akik kedvelik az egyedi, handmade, madeinhungary ruhákat és kiegészítőket, és szeretnék azokat elérhető áron beszerezni. Fontos jellemvonás, hogy a btq márkanév alatt futó termékek mind teljes egészükben nálunk készülnek. Itt minden magyar kötödéktől vásárolt textil, magyar varrónők keze alatt, magyar nyomdában véglegesítve.
A btq mellett más projektjeid is vannak. Mesélnél ezekről egy kicsit?
Szabadidőmben a btq védelmező bátyja, a SIR Clothing útját egyengetem, ami egy szintén Magyar Modern Urban Streetwear brand, főleg férfiak számára. Emellett három zenekarban (Patikadomb - SirVive - Based on a True Story) is játszom dob és gitár hangszereken.


Hol tudjuk beszerezni ezeket a cuccokat?


A webshopunkon, a www.btq.hu oldalon.

btq, kollekció, magyar márka, interjú, streetwear, maooart, kampány, takács dalma

Mikor számíthatunk új kollekcióra tőled?


Az első teljes kollekciónk idén tavasszal jelent meg, aminek nagy részét egy MaooArt x btq kollaboráció tette ki. Ennek népszerűsítése még mindig tart, de persze folyamatosan jelennek meg új termékek és kiegészítők is, úgyhogy érdemes követni a webshopunkat. A karácsonyra való tekintettel különleges kampánnyal is készülünk; a NE VEGYÉL, INKÁBB CSINÁLTASS projekt lényege, hogy a vásárlók által beküldött fotók segítségével egyedi printekkel ellátott tornazsákokat, párnákat, pólókat és egyéb termékeket készítünk rendelésre, amik sokkal személyesebb ajándékok lehetnek az ünnepek alkalmával.

Takács Dalma

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője