Ne hagyd ki a GLAMOUR-napok alatt a Levi´s különleges szülinapi dzsekijét

2017.október.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Levi's® idén nagydobásra készül, 50 hírességgel fogtak össze szerte a világon, hogy méltón ünnepelhessék meg az amerikai divat egyik legmeghatározóbb darabját – a Trucker dzsekit.

Honnan is ered a Trucker farmerdzseki kultusza?
A harmadik típusú Trucker dzseki születését számos esemény övezte. Az új ifjúsági mozgalmak, a rock‘n‘roll berobbanása a köztudatba, és az, hogy az öltözködés a lázadás jelképévé vált. Hamar a zenei és populáris kultúra egyik szimbóluma lett annak köszönhetően, hogy George Harrison a "Szerelem Nyarán" is ezt a darabot viselte. A híres zenei producer Bill Graham számos Levi's rádióreklámot készített az akkor még ismeretlen Jefferson Airplane közreműködésével. A zenekar a reklámoknak köszönhetően azonnal befutott, és máig meghatározó alakja a hippikultúrának.

Tudtad?
1967-ben a dzsekit az újdonságnak számító 505™ zipzáras farmerrel egy időben dobták a piacra, így a 70505 gyártási számot kapta. Addig a Levi's® farmerdzsekik – az egyes és kettes típusú -, amelyek már az 1800-as években debütáltak, sima munkaruhának számítottak. Innentől kezdve viszont már egy igazi alapdarabként és a kulturális forradalom szimbólumaként tekintünk rá.

Az ötvenedik évforduló alkalmából, illetve a DIY – "csináld magad" szellemében ötven sztár megtervezte a saját, egyedi Trucker dzsekijét. Chance the Rapper, Solange Knowles, Snoop Dogg, Diplo, Justice, Karlie Kloss, Romee Strijd, Taylor Kitsch, Karla Welch, Tinie Tempah, Justin Timberlake és még sokan mások. A Trucker dzseki nem véletlenül örvend egyre nagyobb népszerűségnek. Az utca emberétől kezdve a rocksztárokon át a nagy márkák kifutójáig mindenhol megtalálható.

A Levi's® a Trucker dzseki nagy nevéhez méltó születésnapi eseményt szervezett október 5-én a Levi's Haus-ban Los Angeles-ben, ahol - többek között - Snoop Dogg, Chance the Rapper és Solange is fellépett.

Ne feledd, hogy a GLAMOUR-napok alatt a Levi`s-ben is tudsz olcsóbban vásárolni a kuponoddal.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője