Saját tervezésű minták és anyagok a magyar PELSO fürdőruhamárka kollekciójában

2017.április.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A PELSO csapata a márka 2012-es indulása óta évről évre újabb, finom vonalvezetésű, elegáns, nőies fürdőruha-kollekcióval jelentkezett. Ez idén sem volt másképp, a Bródy-villában Mészáros Angéla tervező magyarázataival kísért bemutatott darabok továbbra is a PELSO-ra jellemző, visszafogott eleganciájú stílust követik, amit friss, erőteljes színek és minták üdítenek fel.

Saját tervezésű minták és anyagok a  magyar PELSO fürdőruhamárka kollekciójában
Fotó: Nerpel Photography asalon.hu

Az idei kollekció tervezésekor a kiinduló inspirációt a japán gyöngyhalásznők, az amák ruházata jelentette. Ez főleg az egyes modellek fazonjában ismerhető fel, például a kisnadrágos megoldásokban, a bikinialsókban, a körbetekerhető, különféleképpen viselhető pántokban, az állítható, kis madzagokban.

Fotó: Nerpel Photography asalon.hu

A fürdőruhák többsége felsőruházatként is hordható. Erre a legkézenfekvőbb példa a tavalyról már ismert, beépített bandeau-kosaras modell. De az új fazonok között is nehéz lenne olyat találni, amely egy megfelelő alsóruházati kiegészítővel ne mutatna csodásan akár egész nap. A leggingeket a különleges minták és a magas derék teszik alkalmassá arra, hogy ne csak a futópályán, hanem egy partiban, vagy hétköznap is feldobják a megjelenésünket. Kis különlegesség, hogy az övbújtatóknak köszönhetően kiegészítőkkel kedvünkre alakíthatjuk tovább a stílusukat.

Fotó: Nerpel Photography asalon.hu

A PELSO vadonatúj strandruháit is úgy tervezte meg, hogy ne csak a tengerparti nyaraláson, vagy egy Balaton-parti esti fröccsözés alkalmával, hanem fesztiválokon, vagy forró, nyári estéken is hordhatóak legyenek. A kollekció darabjait természetesen egymással is izgalmasan kombinálhatjuk.

Fotó: Nerpel Photography asalon.hu

A 2017-es tavasz-nyári kollekció mintáinak a kiindulópontja minden esetben kézi rajz volt, melyet grafikai tervezőmunka követett. A végső 10 minta négy különböző irányt képvisel, melyek egy egész, egyedi világgá állnak össze. Ez a világ alapvetően geometrikus elemekből építkezik: a sportosabb háromszögektől és pixelektől az op-artos pasztellmintákon át a kézzel festett, geometrikust organikus formákkal ötvöző vízivirágokig.

Fotó: Nerpel Photography asalon.hu

A PELSO modelljei az időtlen elegancia megteremtésének igényével születnek. Amellett, hogy céljuk mindig egy teljesen saját, egyedi világ létrehozása, a készítők érzékenyen reflektálnak az aktuális divattrendekre is. Anyagmintáikat és fazonjaikat gondos tervezés és hosszas modellezési időszak során a PELSO alkotói úgy próbálják kialakítani, hogy a fürdőruhák, leggingek és strandruhák a legkülönbözőbb testalkatú és stílusú nőkön ugyanolyan tökéletesen mutassanak. Fontos számukra, hogy fenntartható, időtálló minőséget hozzanak létre, ezért a fürdőruhák és a leggingek összes alapanyagát, a textileket, a csatokat és kosarakat Olaszország vezető prémium gyártóitól szerzik be. Ez garantálja, hogy a fürdőruhák édesvízben, tengerben, uszodában és termálfürdőben egyaránt tartósak maradnak. A tökéletes kényelem érdekében minden modell teljes bélést is kap. A textilek amellett, hogy magas klórállóságúak, 50 faktorig UV-védelmet nyújtanak, és két irányban nyúlnak, amely tulajdonságuk a szabad mozgás élményét is garantálja. A PELSO által felhasznált minden fém elem hipoallergén.

Fotó: Nerpel Photography asalon.hu

A PELSO idén kiegészítőket is tervezett: városban is menő strandtáskákat hozzájuk illő neszesszerrel, és sikkes kalapokat. A táskák cipőipari termékek és textilek ötvözésével létrehozott, saját fejlesztésű anyagokból készülnek.
A PELSO termékei elsősorban a www.pelsoswimwear.com oldalon található webshopból rendelhetők, de a teljes kollekció elérhető a budapesti Széchenyi és Szent Gellért fürdőkben lévő Spa Shop-okban, illetve a PELSO Showroomban (Budapest, V.ker, Régiposta u.2.) is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője