Stílusok és korszakok találkozásából képzőművészeti üzenet a Katti Zoób új kollekcióiban

2016.október.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nagy sikerrel lezajlott a legendás magyar divatház, a KATTI ZOÓB éves szabadtéri nagybemutatója – egy egész évre szóló, ezerarcú ruhakollekció, pasztellek, ragyogó sárgák, előkelő, mély tónusok, letisztult szabásvonalakkal és ikonikus képzőművészeti motívumokkal randevúzva keltették életre a felejthetetlen divatvarázslatot a balatonfüredi Anna Grand Hotel patinás hangulatú parkjában.

Szezonokon, korszakokon és stílusokon ível át a Ház 3 irányvonala, a Unique Touch, a High Street és a Timeless Elegancy 2016/2017-es Őszi/Téli, valamint 2017-es Tavaszi/Nyári kollekciója.

Az elmúlt évek ruhavonalai ezúttal is következetesen épülnek tovább – ismét főszerepet kap a Metropolis hangulat: a világváros-sikk alappilléréhez, az art deco stílushoz társul a kubizmus. Karakteres motívumok, a kör és a rombusz találkozásából megszületik a formák harmóniája és vele egy új képzőművészeti elem. Ez a minta, a konstruktivista grafika, végigvonul a kollekciókon és sokszor, különösen az erős kötött vonal, darabjai esetében, szervesen a ruhákra épülve, varázslatos kölcsönhatásba kerül a sziluettekkel. Mindez ragyogó színvariációk kíséretében valósul meg.

Az időtlenséghez és kortalansághoz hűséges Divatház ezúttal háromféle nőtípust választott múzsájául. A tiszta szabásvonalak a klasszikus, karcsú derekú, a sportos, kissé maszkulinabb nőt és a formálódó nőiességű fiatal lányt egyaránt életre keltik, így mostantól – a 30-40 éves generáció mellett – a 20-as éveiben járók felé is divatüzenetet közvetítenek. Az idei kollekció, az előzőkkel fenntartott folyamatosságon, a derékvonalra összpontosító, nőies világon túlmutat: a laza stílusú, nagyvárosi nőt is középpontba helyezi.

Komplex, gazdag színvilág ragyog fel: a finom pasztell- és aranyló sárgán és klasszikus fekete-fehéren kívül főszerepet kap – többek közt - az előkelő mélybordó és szilva, a különféle kékek és a szürke eleganciája, valamint a bézs kifinomultsága. Mindez sokszor mondén vagy éppen finom fényű csillogással, flitterrel és légies tüllel párosul. A kollekció jaquard üzenetet is hordoz – téli és nyári anyagaiban egyaránt felfedezhető a sűrű szövésű minták és az áttetsző felületek drámai váltakozása, ezen túl, megjelenik egy kuriózum is, a nyakkendőselyem, amely új, egyedi értelmezést kap.

A téli kollekció ikonikus matériája a habos, pehelykönnyű kabátanyag, amely ezúttal ruhaként születik újjá – ellentmondást teremtve az anyagvastagság és a felhasználás között. Ezekben a darabokban ismét testet ölt a Divatház ellentétek harmóniájához fűződő vonzalma.

A Ház új, egész évre szóló kollekciójának darabjai az időtlenséget és folytonosságot ikonikus elemek párosításával idézik fel – a képzőművészet halhatatlan formáin túl, a klasszikus és a kortárs vonalakat is egyszerre ünneplik.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője