9 webshop, ahol környezetbarát eljárással készült termékek közül válogathasz

2019.december.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A tudatos fogyasztás egyik alaptétele a minimalizmusra épül, vagyis arra, hogy igyekezzünk minél kevesebbet vásárolni. Ha mégis úgy döntünk, hogy új ruhát veszünk és rendelünk, próbáljunk olyan termékeket választani, amelyek környezetbarát eljárással készültek. Az alábbiakban olyan online divatlelőhelyeket válogattunk össze, amelyek az etikus és fenntartható fejlődést támogatják.

9 webshop, ahol környezetbarát eljárással készült termékek közül válogathasz
Fotó: Shutterstock

1. Yooxgen

Sikkes és ökotudatos darabok, amelyeket szakmabeliek válogatnak össze; a Yooxgennél az organikustól a zero waste-ig terjed a skála. A webshop a világ minden pontjára szállít, és olyan brandek érhetők el felületén, mint az A Peace Treaty, Daniel Silverstein, Pachacuti, Goodone, The North Circular vagy Joanna Cave. Bónusz: a Yooxgennek van egy szuper vintage designer szekciója is!

2. GLAMI.eco

A GLAMI.eco – mint az első nemzetközi fenntartható divatkereső – segíti a vásárlókat abban, hogy megértsék a fenntarthatóság komplexitását és megismerjék a tudatos brandeket. A GLAMI vezérigazgatója, Tomas Hodbod szerint a GLAMI.eco célja az, hogy a legtöbb fenntartható divatmárka kínálatát egy platformra szervezzék, illetve bárki számára elérhetővé tegyék. A márkák mögött lévő történetek megismerése, az anyagútmutató és egyéb szűrők nagyon fontos eszközök a tudatos divatfogyasztás elősegítésében. Veja, Stella McCartney, Standqvist, Knitss, Patagonia, Reformation, pinqponq – csak néhány brand a GLAMI.eco kínálatából.

3. Reve En Vert

A skandináv letisztultság és az urbánus stílus keveredik a brit Reve En Vert online üzlet kínálatában. A webshop többek közt olyan márkákkal dolgozik, mint Hare+Hart, the Sway, Pamela Love, Svilu, Christopher Raeburn, Bamford és beauty termékeket is találhatunk a felületén böngészve. A Reve En Vert főleg organikus anyagokból készült, illetve a slow fashion elve szerint előállított ruhákat értékesít.

4. Done Good

Az amerikai bázisú Done Goodot úgy is aposztrofálhatnánk, mint az ökotudatos divatfanatikusok Net-á-porterje. Az online üzlet talán legnagyobb előnye az, hogy rengeteg márkával és designerrel dolgozik, amelyek közt a nagy, mainstream vállalatok ugyanúgy megtalálhatók, mint a kisebb, lokális brandek. Vintage, organikus, etikus, vegán – fenntartható alternatívák tucatjaiból válogathatunk.

Beszéljünk a környezettudatos divatról!

Beszéljünk a környezettudatos divatról!

5. Idun Loor

A genovai székhelyű Idun Loor luxus ruhaneműkkel, ékszerekkel és lakáskiegészítőkkel van jelen a piacon. A sokoldalú webshopban többek közt a Ksenia Schnaider vagy a Bricktown márkák is megtalálhatóak, ahogyan az Idun Loor azonos nevű saját brandje is. A merész, statement stílus dominál az oldalon, amely organikus, etikus módon előállított termékeket reprezentál a világ számos pontjáról.

6. Almasanta

A helyi termelésű, kézműves termékeknek jut igazán nagy szerep a spanyol Almasanta online üzletében. A webshop a kisebb, független designer darabok széles választékát kínálja, de nagyobb tervezők darabjai is elérhetők náluk, így például Cynthia Rowley kreációi is. A könnyed, színes spanyol stílus találkozik a skandináv minimalizmussal az Almasanta felületén, amely betekintést enged a Mara Hoffman, Tabula Rasa vagy Margaux Lonneburg kollekcióiba is. (Az oldal jelenleg átalakítás alatt áll, de ígérik, hamarosan visszatérnek.)

7. Accompany US

Minden, amit ebben a webshopban látunk, fair trade, etikus vagy jótékonysági darab. Az amerikai Accompany olyannyira komolyan veszi a fenntartható, felelőségteljes működést, hogy még egy speciális butikot is létrehoztak annak érdekében, hogy segítsék a vásárlókat a megrendelt, de nem kívánt darabok visszajuttatásában – ezeket jótékony célra is fel lehet ajánlani az Accompany segítségével. Ilyen módon például már a Vöröskeresztet is támogatták.

8. You're So Vegan

Nem meglepő, hogy a You're So Vegan kínálatában kizárólag vegán divattermékek találhatók. A londoni bázisú online store női és férfi kollekciókat is értékesít olyan brandektől, mint például a Dauntless, Miele Bianco vagy Vaute Couture. Szofisztikált, letisztult, fiatalos stílus jellemzi a You're So Vegan felületén elérhető darabokat, úgyhogy, ha elkötelezett vegánként a ruhatárunkat is ennek jegyében alakítanánk, ez lesz a mi helyünk!

9. Amour Vert

Az USA-beli Amour Vert webshopjában kapható BeGood márka partnerkapcsolatban áll az Evidence Action szervezettel, amely klórt forgalmaz a kenyai és ugandai vizek megtisztítására. A BeGood minden eladása után tizenkét gallon vizet tesz biztonságossá különböző afrikai területeken. Pólók, rövidnadrágok, farmerek, felsők és alsóneműk 100% tiszta organikus pamutból, természetes színezékekkel előállítva: az Amour Vert kínalata a klasszikus francia sikket környezetbarát módon gondolja újra.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője