5 dolog, amivel bátran ízesítheted a kávédat

Szponzorált tartalom

2020.szeptember.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Te is rajongsz a kávékért, de igényled már a capuccino-espresso-macchiato szentháromságán túli élvezeteket? Akkor kísérletezz az alábbi tippekkel, ízekkel, hogy újra páratlan élményben legyen részed kávézáskor!

5 dolog, amivel bátran ízesítheted a kávédat
Fotó: Gettyimages.com

Kávéval kelünk, és kávéval tartjuk fenn a koncentrációnkat nap közben. Sőt, van úgy, hogy már elalvás előtt is a másnap reggeli kávé gondolatával motiváljuk magunkat a holnapra. Van, amikor csak felhörpintjük, máskor hosszan kortyolgatva élvezzük ki az ízét, és a vele járó szertartást. Ihatjuk forrón, ihatjuk jegesen, ihatjuk tejjel, tejhabbal, tejszínhabbal, a maga egyszerűségében tisztán, és sokféleképpen ízesíthetjük is.

Mivel a kávézás sokunk hétköznapjainak a része, könnyen elunhatjuk az ízét. Ha te is már valami újdonságra vágynál, de a kávéból nem szeretnél engedni (mert azért mégiscsak finom!), akkor adunk pár tippet, hogyan élvezd ki újra a "fekete leves" fogyasztását.

A vanília fagyin túl

A vanília fagyi népszerű ízesítési módszer a nyári kávézások idején, azonban ez is könnyedén megszokottá válhat. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, érdemes más jeges ízt is kipróbálni: szuperül működik a kávé például sztracsatellával, karamellel, sőt, akár csokoládé fagyival is!

Kávé tojással? Naná!

A tojásos kávé első hallásra furcsán csenghet, ám nem érdemes megragadni a felszínnél. A vietnámi kávéként is ismert különlegességet otthon is könnyen elkészítheted. Csupán a tojássárgáját kell elkeverned némi cukorral, azt habbá verni, közben hozzácsorgatni a sűrített tejet, majd addig keverni, amíg kifehéredik, félig megkeményedik. Végül kanállal terítsd rá a kávé felszínére. Még egyszerűbb megoldás, ha tojáslikőrrel ízesíted a kávédat.

Csokinak mindig van helye

Amennyiben az édesszájúak táborát erősíted, biztosan a kávét is több kanál cukorral fogyasztod. Itt az ideje kipróbálnod csokival is! A forró kávéba (legjobban a sima eszpresszóba, hosszú kávéba illik), tegyél bele egy-két kockával a kedvenc csokidból, és hagyd felolvadni. Ha nehezen oldódik, akkor melegíts még rajta egy keveset, majd folyamatos keverés mellett gyorsíts a folyamaton. Mennyei italt varázsolhatsz így magadnak, és a kávéscsésze alján is finom meglepetés vár, amelyet szuper kikanalazni! Kipróbálhatod egyébként még mézzel, egy izgalmas ízű sziruppal is, ezekben sem fogsz csalódni.

Naranccsal is ihatod a kávét

Ha már unod a tejeskávékat, esetleg érzékeny vagy a tejre, de a tiszta fekete számodra erős, akkor itt egy alternatív megoldás: narancslé! Igen, jól olvastad. Nincs más teendőd, mint beszerezni egy finom narancslevet, és rátölteni a kávédra – még ízesítened sem kell, a narancslében lévő cukortartalom elegendő lesz. Jeges verzióban is fogyaszthatod, ha shakerben összerázod a narancslevet, a lefőzött, ízesített kávét némi jégkockával. Ha ez túl erős kezdés lenne, akkor próbáld ki a kókusztejet vagy a mandulatejet, utóbbi ad egy kis marcipános zamatot a kávédnak.

Ha a kávét önmagáért szereted...

A tisztán lefőzött fekete ízvilága is sokak kedvence, a zamatos ízt azonban nem minden kávé tudja nyújtani. A mai technológiának köszönhetően számos kávékapszula kapható, amelyek intenzitása/erőssége, íze jelentősen eltér egymástól. A széles választéknak köszönhetően könnyen megtalálhatod köztük a kedvenced, ha a feketét önmagáért szereted, de természetesen a krémes kapszulás kávét is ízesítheted kedved, hangulatod szerint. Ráadásul ezeket a legtöbb, akár az otthonodhoz közeli élelmiszerboltban is beszerezheted. A finom kávé alapja csak jó minőségű kávé lehet, amelyet a kapszulás gépeknek köszönhetően könnyen és gyorsan elkészíthetsz. Válogass hát bátran az intenso, ristretto, lungo, cortado, espresso és még számtalan kávé közül, és ki tudja, akár több típus is felkerülhet hosszú távon a polcodra. Kísérletezz bátran, IDE KATTINTVA tudsz keresgélni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője