Csempészd az asztalra az ősz legjobb finomságait

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csempészd az asztalra az ősz legjobb finomságait. Mit szólsz egy szőlős desszerthez?

Mézes alma szőlővel - kehelyben

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg piros szőlő, 3 evőkanál rum, 25 dkg golden alma, 10 dkg cukor, 75 ml méz, 5 dkg kekszmorzsa, 1 mokkáskanál reszelt gyömbér, 2 evőkanál citromlé

Így készítsd el

Mosd meg a szőlőszemeket, vágd ketté és locsold meg rummal. Hámozd meg az almát, vágd a húsát kis kockákra. Karmellizáld a cukor felét, dobd rá az almadarabokat. Öntsd rá a rumot a szőlővel és párold pár percig. Karamellizáld a maradék cukrot, keverd hozzá a mézet, a kekszmorzsával, a gyömbérrel, a citromlével együtt. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kanalazd kis kelyhekbe az almás keveréket, majd halmozd rá a morzsát. Tedd be a sütőbe negyedórára. Tálald hidegen, díszítsd a szőlőszemekkel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője