Ezek a mediterrán ételek meg fogják hódítani a konyhádat!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nemrég egy igazi mediterrán gasztroesten vehettünk részt a BWT (Best Water Technology) jóvoltából az El Asador de Pata Negra étteremben. Most mutatunk két szuper receptet, amit te magad is elkészíthetsz.

Az El Asador de Pata Negra tulajdonosai még a nyitás előtt elhatározták, hogy Magyarországon elsők között nagy hangsúlyt fektetnek a víz kezelésére és összetett vízkezelési technológiát alkalmaznak majd éttermükben. Döntésüket egy portugáliai étterem inspirálta, ahol már régóta tisztított vízzel dolgoznak, és elhatározták, hogy az ott látott korszerű vízkezelési megoldást itthon is alkalmazni fogják. A rendszer megtervezésére és kivitelezésére a BWT (Best Water Technology) szakembereit kérték fel. A hagyományos és modern spanyol konyhát ötvöző étteremben a konyhai folyamatokhoz és a főzéshez használt víz tisztított, de a vendégek is szűrt vízzel olthatják szomjukat. A magnéziumban gazdag vizet különleges, egyedi üvegben szolgálják fel, az értékesítéséből befolyt összeg egy részét pedig a tulajdonosok a Gyermekétkeztetési Alapítványnak adományozzák.

Crema de pimiento asado -Sültpaprika krémleves

Hozzávalók: 60 dkg kápia paprika, 60 dkg piros kaliforniai paprika, 60 dkg sült paprika konzerv, 10 dkg sonkahagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, fél mokkáskanál római kömény, só, bors, 3 liter szűrt, magnéziumban gazdag BWT víz

Így készítsd el
Süsd meg a friss paprikákat sütőben, nagyon magas hőmérsékleten vagy grillrácson, és húzd le a héját jeges vízbe mártva, távolítsd el a magházát. A sült, megtisztított paprikákat tedd egy edénybe, majd add hozzá a sült paprika konzervet lé nélkül. A sonkahagymát és a fokhagymát vágd apróra és add a paprikákhoz, majd öntsd fel szűrt, magnéziumban gazdag BWT vízzel és főzd addig, míg a hagyma megpuhul. Fűszerezd ízlés szerint sóval, római köménnyel, borssal. Amikor megfőtt, pépesítsd botmixerrel és passzírozd át sűrű szitán. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá vizet és forrald fel újra. Tálald tejszínnel díszítve.

Tabulé saláta

Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 30 dkg bulgur, 4 db paradicsom, 2 db citrom leve, ízlés szerint extraszűz olívaolaj, 5 evőkanál petrezselyem

Így készítsd el
Áztasd be a bulgurt annyi szűrt, magnéziumban gazdag BWT vízbe, ami bőven ellepi, mert sokat felszív magába. Addig áztasd, míg teljesen meg nem puhul. Ezután szűrd le róla a maradék vizet, amit nem vett fel. Az újhagymát, a paradicsomot aprítsd fel kis kockákra, a petrezselymet vágd finomra, majd keverd a megpuhult bulgurhoz és add hozzá a citrom levét és az extraszűz olívaolajat. Ízlés szerint ízesítsd sóval. Hagyd pár óráig összeérni az ízeket a hűtőben. Tálald sültek halak mellé.

Tudj meg még többet a kiváló minőségű ivóvízről, a környezettudatosságról a bwtviz.hu oldalon és ha az ízlelőbimbóidnak is akarsz kedvezni, foglalj asztalt még ma a patanegra.hu oldalon!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bájosak, karizmatikusak és pszichopaták - Íme 20 jel, amivel beazonosíthatod őket

Bájosak, karizmatikusak és pszichopaták - Íme 20 jel, amivel beazonosíthatod őket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője