Grillre fel!

2017.május.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Grillre fel!
Fotó: Viszlay Márk

Szervezz kertipartit a barátaidnak, és varázsold el őket néhány szuper grillétellel a GLAMOUR Beach számban található pompás receptekkel. Stoller Márton a Céltorony étterem tulajdonosa, és a Magyar BBQ Szövetség oszlopos tagja most megoszt veled néhány bombabiztos receptet, amit bátran bevethetsz ezekre az estékre.

Ha nagyobb kertipartit szervezel, ahová szükséged van egy profi grill vagy bbq szakemberre, bártan fordulj Marcihoz. Nem csak a szuper éttermében a Céltoronyban kóstolhatod meg a finomságokat, hanem akár az otthonodban is csaphatsz egy grillpartit. Keresd a további információkat a www.celtorony.hu oldalon.

Töltött gombafejek
Hozzávalók: 8-10 kalap barna csiperkegomba, fél fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint petrezselyem, só, bors, 1 evőkanál túró vagy juhtúró
Így készítsd el:

Szedd ki a csiperkegomba tönkjét óvatosan úgy, hogy a kalap ne sérüljön meg. Tedd aprítógépbe a tönköket és aprítsd össze a többi hozzávalóval és töltsd a gombafejekbe. Tetszés szerint reszelt sajtot is tehetsz a tetejére, aztán mehet is a grillre.


Grillezett zeller

Fotó: Viszlay Márk

Hozzávalók: 1 gumós zeller, ízlés szerint méz, citrom só, bors, olívaolaj
Így készítsd el:
A gumós zellert tisztítsd meg és kissé főzd meg. Mikor megfőtt, vágd tetszőleges szeletekre. Rakj rá sót, borsot és olívaolajat és süsd meg a grillrácson. Ha kész, kend meg egy kis mézzel és csurgass rá citromlevet.

Aszaltszilvás-baconos pecsenye kacsamáj

Fotó: Viszlay Márk

Hozzávalók: fél kiló pecsenye kacsamáj (liba-, csirke- és akár pulykamájból is finom), 10 deka aszaltszilva, 1 csomag szeletelt bacon, rozmaringágak
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a májakat, a magozott aszaltszilvát óvatosan nyomkodd bele, majd jól tekerd körbe szalonnával. Végül szúrd át rozmaringággal és mehet is a grillre. A szalonna megóvja a májat a kiszáradástól és jó ízt ad neki.

Bőrös kacsamell grillen

Fotó: Viszlay Márk

Hozzávalók: 1 db bőrős kacsamell, citrombors, worchestershire szósz, só
Így készítsd el:
A kacsamellet szedd két félre. Szépen formázd meg, a fölösleges zsírt szedd le a széléről (ebből remek tepertőt lehet készíteni). A bőrös felén irdald be jobbról-balról, majd kend be jól a worchestershire szósszal, és a citromborsot és sót masszírozd bele a húsba. Érdemes öntöttvas serpenyőben megsütni a grillen, mert a zsírját kicsit kiengedi, így nem lobban be a faszén, valamint abban a zsírba javasolt a zellerszeleteket vagy akár krumplit is megsütni! Figyelem! A kacsamellnek, hogy szép rozé legyen a belseje elég négy-négy percig sütni mindkét oldalát (ez persze függ a mellszelet vastagságától és a hőmérséklettől). Ne szeleteld fel azonnal, miután levetted a grillről. Pihentesd letakarva öt-tíz percig a szeletelés előtt.

Fotó: Viszlay Márk

Citrusos coleslaw

Hozzávalók: 1-1 kis fej fehér- és lilakáposzta, 2 fej hagyma, 1-1 citrom és narancs leve, 4 evőkanál barnacukor, 1 evőkanál almaecet, ízlés szerint só, bors
Így készítsd el:

A káposzták torzsáját vágd ki, a káposztát reszeld le vagy vágd nagyon vékonyra. Jócskán sózd meg, hogy a levét kiengedje, hagyd állni 15-20 percig, majd kicsit nyomkodd ki, végül szűrd le. A répát hámozd meg és reszeld le, a hagymát vágd vékonyra. Ezután keverd össze a zöldségeket, hintsd meg a cukorral, borssal és almaecettel, facsard rá a citrom és narancs levét, majd jól keverd össze és érleld a hűtőben.
Tipp: Friss céklával, almával, zöldpetrezselyemmel vagy korianderrel is kiegészítheted.

Grillezett velős csont

Fotó: Viszlay Márk

Hozzávalók: ízlés szerint hosszában kettévágott velős csontok, fokhagyma, rozmaring, só, bors
Így készítsd el:
A velős csontokat helyezd a forró grillrácsra. Lehetőleg zárható tetejű grillt használj. Grillezd 25-30 percig a csontokat, míg a benne lévő velő zselés állagúvá és kissé barnává válik. A grillről levéve sózd, borsozd és hintsd meg apróra vágott rozmaringgal. Tálald még melegen fokhagymával bedörzsölt pirítóssal.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője