Tokaj koronája, a Juliet Victor borászat megnyitotta kapuit

2018.szeptember.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

"A Juliet Victor küldetése megteremteni a világ legjobb tokaji borait." – mondta el Váradi József, a Juliet Victor borászat alapító-tulajdonosa a borászat szeptember 14-ei Grand Opening eseményén, Mádon. A Wizz Air, Európa egyik legsikeresebb légitársaságának vezetője, eme gondolat mentén a megnyitó kapcsán is olyan kimagasló tehetségű partnereket választott, mint Széll Tamás, a 2016-os európai Bocuse d'Or verseny aranyérmese, aki a felszolgált ételeket készítette, illetve Szik Mátyás, háromszoros magyar sommelier bajnok, aki az ételekhez kapcsolódó borpárosítást álmodta meg. "A borászat további célja, tovább mélyíteni a hozzájuk kapcsolódó, kivételes mesterségbeli tudást és újradefiniálni a magyar borokról alkotott elképzelést, szerte a világon. Egy utazás ez, amely a terroir inspiráló történelmi örökségével kezdődik és a modern borászati technológia csúcsán folytatódik." – tette hozzá a tulajdonos.

A Juliet Victor Birtok a tokaji borvidéken, Mád egyik legkiválóbb terroirján helyezkedik el – egyesítve a kifinomult szaktudást a kivételes, történelmi terroirral. A kiemelkedően magas színvonalú előállítási körülmények, amelyek magukban foglalják a legfejlettebb eljárások, borászati technológiák alkalmazását, az eszközeikbe való befektetést lehetővé teszik a legrangosabb borok életre keltését.

A Váradi Család Vaxco Birtoka Mádon, az Unesco Világörökség részévé nyílvánítótt, történelmi, tokaji borvidék területén található – egy kivételesen gazdag terroir, amely különféle termőtalajok találkozásából keletkezett. A Juliet Victor sokrétű világa megteremti a tökéletes egyensúlyt történelmi és modern között: nagy múltú terroir és csúcstechnológiát alkalmazó előállítás. A Juliet Victor elegáns, száraz fehér és igazán egyedülálló, édes desszertborokat alkot a bor szerelmeseinek.

A "Juliet Victor" név az elegancia lényegének és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettség szimbóluma. Váradi József maximálisan hozzájárult ezeknek a rendkívüli boroknak a megteremtéséhez. A "Juliet Victor" márkanevet, saját nevének kezdőbetűi, a nemzetközi fonetikus ábécé betűi, valamint a légi közlekedés nyelve hívták életere: "J" mint Juliet és "V" mint Victor. "A Juliet Victor az én utam arra, hogy "visszaadjak" valamit. Barátainkkal azt szoktuk mondani, az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz borokat igyunk. Hiszem, hogy a Tokaji borvidék, különösen Mád képes a világszínvonalú borkészítésre. A Juliet Victor maga az előrelátás, a megérzés – exkluzív és elérhető egyszerre. A Juliet Victor egy élmény, amely jobbá teszi az életet. Azt gondolom, a szárnyalás szebbé változtatja a világot a boldogság feltételeinek megteremtésével. A Juliet Victor arra született, hogy mindannyian élvezhessük a boldogságot, ez teszi személyes történetemet is kerek egésszé. "- Váradi József, a Juliet Victor tulajdonosa.

Semmihez sem fogható ízélményt nyújt a Nespresso új Master Origin kávékollekciója

Semmihez sem fogható ízélményt nyújt a Nespresso új Master Origin kávékollekciója

Mád, mint Tokaj-Hegyalja egyik jelentős történelmi települése, a borvidék meghatározó szőlőterületeivel rendelkezik. E területek változatos vulkanikus talajuk, ideális fekvésük és egyedi mikroklímájuk révén magas minőségű, izgalmas borok megszületésének adnak lehetőséget. A borok létrejöttének a szőlőterület, a szőlő és az ezeket kezelő, évszázadok alatt csiszolódott, emberi tudás mellett egy fontos eleme még a borászati épület is. Hegyaljára jellemző módon Mádon is e borászatok többségében nem kint a szőlőben, hanem a település történelmi szerkezetében helyezkednek el, beleilleszkedve a település szövetébe, lakó- és különféle középületek szomszédságában. Ebből fakadóan a borászatok kisvárosi vagy falusi hangulatúak, polgári miliőjükkel elsősorban nem üzemek, hanem a borral összeforrt település szerves és mindennapi életének részei. A JV borászat is egy ilyen, a történelmi utcaképbe való megfelelő illeszkedés, a mai kor kihívása és a szintén modern technológia megfelelő kiszolgálása egyaránt szerepet játszott a pincészet tervezése során. Egy időtlen ház kialakítása volt a cél, amely megjelenése alapján, akár 100 éve is ott állhatott volna, ugyanakkor kortárs stílusú is, nem bújtatja egy régi köntös mögé a ma igényeit és a modern technológiát. Ehhez jó támaszt nyújtott a helyi anyagok használata, azon belül is a mádi mészkő erős megjelenése a házon. E hegyaljai kőzet az itt készített borok karakterének kialakulásához is jelentősen hozzájárul, szerepe így többrétegű és kiemelt. 


A borok október 15-től lesznek elérhetőek a http://julietvictor.hu webshopjában.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője