10 tipp a stílusos és olcsó lakberendezéshez

2017.április.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor végiggörgetjük a Pinterestet, és legszívesebben azonnal lakást cserélnénk bármelyik fotó feltöltőjével, magunkra pedig haragszunk, amiért nem jutnak eszünkbe ilyen kreatív lakberendezési megoldások.

10 tipp a stílusos és olcsó lakberendezéshez
Fotó: Pinterest

Persze ezekhez rengeteg idő, energia és kreativitás szükséges, ami nem biztos, hogy megvan bennünk a rohanó hétköznapokon, de a Pinterest szerencsére gondoskodik erről helyettünk, és több ezer pinnel ad ötleteket, hogy otthonosabbá tehessük a lakásunkat. És ami a legjobb: a legtöbbhöz még csak óriási vagyon és energiabefektetés sem szükséges!

Most összegyűjtöttük a 10 legstílusosabb és legköltséghatékonyabb megoldást, amit garantáltan te is meg tudsz valósítani:

Beköltözni egy szobába, amiben nincs szekrény? Igen, lehetséges. Rengeteg módon helyettesítheted a fiókokat: aggasd a ruháidat egy sztenderre, pakolj az ágyneműtartóba, vagy használj nagy, fonott tárolókat. Mindegyik mutatós és helytakarékos megoldás, ha pedig bátrabb vagy, akár létrára, vagy faágra is akaszthatod a ruhákat.

Fotó: Pinterest

Azt gondolod, a kamra dekorálása felesleges? Cseppet sem! Használj újrahasznosítható tárolókat, és nem csak, hogy jobban néz majd ki a spájz, de még az ökolábnyomod sem nő. Szerezz be üvegtárolókat és kosarakat, és címkézz fel mindent. Nem csak jól néz ki, de átlátható és praktikus is!

Ezt olvastad már? Színre színt! Így kombinálj!

Fotó: Thinkstock

Használj kis kosarakat, amikben különválogathatod a tisztálkodási szereket, a sminkcuccokat, a szájápolási termékeket. A törölközőket csavard csiga alakba, így kevesebb helyet foglalnak, és még jól is mutatnak. Használj fából készült tárolókat, ezzel egy kis természetességet csempészhetsz a fürdő csempés, steril falai közé.

Fotó: Thinkstock

A kerek tükrök megtörik a berendezési tárgyak szögletes szigorúságát. Ez csak egy apró trükk, és mégis remekül fel tudja dobni a lakást. Tükör pedig egyébként is mindenhova kell.

Fotó: Thinkstock

Amellett, hogy a növények tisztítják a levegőt és szűrik a baktériumot, díszítőelemként sem utolsók. Mivel a fürdőszobában általában a fehér és a kék árnyalatai dominálnak, a zöld remekül feldobja a helyiséget.

Fotó: Pinterest

Akaszd fel a kalapjaidat és az ékszereidet a falra. Így nem csak helyet spórolhatsz, de ha ügyesen helyezed el őket, remekül feldobhatják a szobádat is. Emellett a reggeli keresgélés sem veszi majd el az időd, hiszen könnyebben megtalálod a kiegészítőidet.

Nézd meg ezt is! Én és a bútoraim - avagy vásároljunk-e online bútort?

Félsz, hogy megunod? Akkor változtasd akár havonta a tapétádat! Akár a teljes szobára, vagy csak egy-egy falra, falrészeltre is felragaszthatod, ha pedig megunod, egyszerűen csak leszeded. Bátran válassz merészebb, élénk mintákat, és az egyszínű szobát is csodálatosan feldobhatod velük.

Fotó: Thinkstock

Már többször is megírtuk, hogy a rózsaszín az idei tavasz sztárja, és nem csak a ruhák terén! A fekete pedig az örök klasszikus, amivel egyszerűen nem lehet mellényúlni. Persze ahhoz, hogy a lakásunkban is alkalmazzuk ezt a két színt, egy kis bátorságra van szükség, de szerencsére már kis mennyiségben is remekül mutatnak!

Fotó: Thinkstock

Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, és egyre több ötletet olvashatunk, hogyan éljünk sokkal figyelmesebben és környezettudatosabban. Ne dobd ki a régi asztalt, szekrényt, inkább alakítsd át, és használd fel a kertedben komposztoláshoz!

Fotó: Thinkstock

Akár teljes padlószőnyeget választasz, akár csak egy kicsi, előszobába valót, az élénk színű szőnyegek remekül feldobhatnak egy minimalista stílusú szobát is.
Emellett sokkal jobb ezeken lépkedni, mint a hideg parkettán!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője