3 mini trükk, ami segít felülkerekedni a pánikon!

2017.április.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ismered azt az érzést, amikor hirtelen minden reménytelennek tűnik, hatalmába kerít a félelem, izzadni kezd a tenyered, és felszalad a pulzusod? A pánikon felülkerekedni nem egyszerű, azonban kellő gyakorlással és tudatossággal ki lehet dolgozni bizonyos stratégiákat, amik pillanatok alatt kimozdítanak a szorongásból.

Íme három mentális stratégiai trükk, amit érdemes kipróbálnod, ha ezzel a problémával küzdesz:

Tegyél egy jégkockát a szemed alá, az arccsontodhoz, és tartsd ott 30 másodpercig. Ez az elsőre kellemetlen, intenzív érzés azonnal kimozdít a szorongásból, és elindít egy reflexet a idegrendszerben, ami segít a légzésed és a pulzusod lelassításában. Ha a pánik fizikális tünetei megszűnnek, könnyebb lesz a félelmen is felülkerekedned.

Ezt olvastad már? Légszomj? Halálfélelem? Mit kell tenned?

Írd le egy papírra a negatív gondolataidat (például, hogy "nem tudom megcsinálni" vagy "nem vagyok elég jó"), majd gondold végig, mennyire valósak ezek. A kutatók szerint a negatív lelkiállapot gyakran torzíthat a realitásérzékünkön, és könnyen valótlan képet alkothatunk magunkról. A pszichológusok azt javasolják, dobd kukába azokat a fecniket, amik nem egyeznek a tényekkel. Ez a gyakorlat segíthet az egészséges önkép elérésében.

Ülj kényelmesen, csukd be a szemed, és lélegezz mélyeket. Részletesen képzeld el, ahogy lesétálsz egy spirál alakú lépcsún. Érezd a kezeddel a korlátot, a napfényt a bőrödön, és a lépcsőfokokat a talpad alatt. Minél több részletet tudsz elképzelni, és minél mélyebbre kerülsz ebben az állapotban, annál távolabbi lesz a pánik érzése.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője