3 ok, amiért hazudik az ember!

2017.október.22.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Rengeteg oka van annak, hogy olykor nem mondunk igazat. Egy dologban viszont szinte mindenki őszinte: alig akad közöttünk olyan, aki ne hazudna néha. Ugyan, melyikünknek lenne bátorsága azt mondani egy pasinak, hogy: Pocakos vagy, amúgy sem kedvelem az alacsony férfiakat és szörnyű a hajad, úgyhogy inkább tovább üldögélnék itt egyedül a bárban, mint hogy veled csevegjek. Ehelyett mennyivel egyszerűbb azt füllenteni: Sajnálom, de van barátom.

3 ok, amiért hazudunk
3 ok, amiért hazudunk
Fotó: Getty Images

Íme a 3 ok, ami miatt a leggyakrabban hazudunk!

Ezeket a hazugságokat sokszor kifejezetten jó tettnek értékeljük, és cseppnyi bűntudatot sem érzünk miattuk. Ugyanakkor vigyázni kell, hogy egy-egy túlságosan kíméletes cselekedetünk ne vezessen nagyobb katasztrófához, mint az őszinteség. Ugyanez a helyzet azokkal a hazugságokkal, amiket mi várunk el másoktól. Mert hogy ilyen is van ám bőven! Ha egy nehéz nap beülök egy cukrászdába, majd az félig elfogyasztott ínycsiklandó csokitortát látva elfog a kétség, és megkérdezem a barátnőmet: "ugye, nem nagy a fenekem?", igenis elvárom, hogy azt mondja "dehogy!", bármi is a valóság. De ha éppen egy szupervékony lányokra gyártott farmerbe készülök belepréselni magam egy fontos randi előtt, örülnék, ha figyelmeztetne, hogy nem áll túl jól nekem ez a fazon.

A legérdekesebbek azok a kicsi "igaztalanságok", amik úgy csúsznak ki a szánkon, hogy magunk sem értjük, mi lelt minket. Ez fajta füllentés általában akkor fordul elő, ha elbizonytalanodunk önmagunkban, vagy ha úgy érezzük, a külvilág eleve támadóan állt hozzánk, és gyorsan "fel kell javítanunk" kicsit külső vagy belső értékeinket.

És ha már a külsőnél tartunk! Ugye, ugye, ez is egy olyan terület, ami miatt már biztosan mindannyiunknak folt esett fene nagy őszinteségén. Jusson eszünkbe például, mikor legutóbb azt mondtuk a barátainknak, hogy most egyáltalán nem kívánjuk a pizzát, mikor valójában egy hete gyümölcsdiétával sanyargattuk magunkat, és igazság szerint éppen semmi más iránt nem vágyakoztunk jobban, mint egy gőzölgő duplasajtos pizzaszelet után.

Volt egy barátnőm, aki egyszer a siófoki strand bejáratánál döbbent rá, hogy elfelejtette leszőrteleníteni a lábát, és kénytelen volt eljátszani újdonsült udvarlója előtt, hogy rosszul lett a harmincöt fokban, és azonnal haza kell mennie. A srác rögvest hazafuvarozta, aztán elsietett hideg üdítőért a boltba. Legnagyobb döbbenetére azonban mire visszatért, barátnőm már törölközővel a vállán várta az ajtóban, indokként pedig csupán annyit tudott fölhozni, hogy hirtelen, egyik pillanatról a másikra "tök jól lett."

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője