4 dolog, amiről sose hazudj állásinterjún

2017.május.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Természetesen a lehető legjobb színben szeretnénk feltüntetni magunkat az állásinterjún, és igyekszünk kidomborítani a legfőbb erényeinket. Egyértelmű, hogy nem a hiányosságainkkal és a kudarcainkkal kezdjük a bemutatkozást, azonban célszerű alapvetően őszintének lennünk, mert könnyen felsülhetünk.

Íme 4 dolog, amiről sose hazudj, ha nem szeretnél pórul járni:

Lehetséges, hogy nem a szomszéd utcába, de még csak nem is a szomszéd városba mész állásinterjúra. Feltehetőleg a munkaadó szívesen alkalmazna valakit, aki könnyen beér az irodába, de emiatt ne folyamodj hazugsághoz. Szögezd le, hogy a munka kedvéért hajlandó vagy költözni, vagy hogy meg tudod oldani a gyors bejutást, azonban ne állíts valótlant, mert könnyen lebukhatsz, ha például egy váratlan pillanatban kellene bemenned.

Ha megkérdezik, mennyit kerestél az előző munkahelyeden, elsőre jövedelmező megoldásnak tűnhet, többet mondani a valós összeségnél, de nagyon könnyen lebukhatsz. Sok munkáltató kapcsolatba lép a korábbi munkahellyel, és elkéri a papírjaidat, amin a fizetésed is fel van tüntetve. Ettől függetlenül a korábbi bevételed személyes információ - ha lehetséges, próbáld meg elkerülni a választ, és tájékozódj, hogy az új szektorban nagyjából milyen fizetésre számíthatsz.

Ezt láttad már? 6 jel, hogy jó munkahelyen vagy - ha ezeket nem tapasztalod, gondolkozz el a váltáson!

A bizonyítványodra ugyanaz vonatkozik, ami a korábbi munkahelyre: ne hazudj jobb jegyeket, mint a valós, ugyanis az új főnököd hozzájuthat az eredményeidhez. Kiváltképp, ha olyan munkahelyre jelentkezel, ahol fontosak az iskolai eredményeid, jó eséllyel lecsekkolják azokat, mielőtt felvesznek.

Az elbocsátásnak rengeteg oka lehet, és ezt az interjúztatód is tudja. Nem biztos, hogy alkalmatlan voltál, lehet, hogy egyszerűen csak leépítés történt a cégednél. Nyugodtan meséld el, miért távoztál onnan, mit tapasztaltál és tanultál a helyzetből. Természetesen nem kell belemenned a részletekbe, de ha azt látják, hogy objektíven meg tudod ítélni a szituációt és tanultál is belőle, kifejezetten előnyödre válhat az őszinteség.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője