5 dolog, amit mindenképpen csinálj, ha Párizsba látogatsz

2017.június.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Párizsról mindenkinek egyből az Eiffel-torony ugrik be, és kétségtelen, hogy rengeteg kötelező látnivalót tartalmaz a város, amiket valóban hiba lenne kihagyni. Azonban ha már mindet végigjártad, és szeretnél picit mélyebbre ásni a franciák mindennapjaiban, akad még néhány hely, ahova érdemes ellátogatnod.

Carrie Bradshaw Párizs Szex és New York
Fotó: HBO

Íme 5 program, ami kihagyhatatlan, ha Párizsban jársz:

A Montmartre garantáltan a kötelezők közé tartozik, hiszen itt található a Sacré Coeur-bazilika, ami éppen olyan híres, mint az Eiffel-torony vagy a Louvre, azonban egészen más hangulatot kölcsönöz a hely, ha este érkezel. A dombra lépcsők vezetnek, fentről pedig csodálatos kilátás nyílik a városra. A Festők terén vásznaikkal kitelepült művészek dolgoznak naphosszat, emléket állítva például Dalinak és Van Gogh-nak, akik a közelben éltek!

Nézd meg! Top 10 hely, ahova 30 éves korod előtt el kell látogatnod

Nem a legköltséghatékonyabb program, de a Mariaga Fréres garantáltan megér egy látogatást! A hely legfőbb specialitása a tea, amit már az 1800-as évek óta készítenek, és minden francia tudja, hogy itt kaphatja a legfinomabbat az egész városban. Az éttermükben külön teával készült ételeket szolgálnak fel, és ha szemfüles Gossip Girl-rajongó voltál, onnan is ismerős lehet a név, ugyanis Blair anyukája, Eleanor is itt itta meg élete legfinomabb teáját!

Oké, temetőkben sétálni nem a világ legvidámabb programja, de egészen más érzetet kelt a dolog, ha Edith Piaf, Guillaume Apollinaire, Jim Morrison és Oscar Wilde sírjához is ellátogathatsz. A Pére-Lachaise-ben sétálni cseppet sem nyomasztó, sőt! A világ egyik leghíresebb és legtöbbet látogatott temetője tele van zölddel, és kifejezetten megnyugtató érzést kelt a látogatókban.

Ezt is olvasd el! 5 dolog, amit mindig csinálj, ha külföldön jársz!

Párizs ötödik legnagyobb parkjában napozhatsz a füvön fekve, focizhatsz és piknikezhetsz, nyáron pedig koncertekre is ellátogathasz! A Buttes Chaumont-nak egy apró tó kölcsönöz elvarázsolt hangulatot, ha pedig kirándulni indulsz, kicsi vízesésbe és élőzenés előadásokba is belefuthatsz itt. Ez a hely garantáltan minden évszakban gyönyörű!

A vízparti pikniknél nincsen lazítóbb dolog egy forró nyári napon, ráadásul a közeli bárban, a Bar Ourcq-ban vehetsz úgy hűsítőket, hogy rögtön magaddal viszed őket a partra! Gyönyörű zöld környezet, árnyékot adó fák és kitűnő hangulat várja a chillezőket, a közelben pedig több bárban is meghallgathatod a koncerteket. A hely nyáron a fiatalok kedvenc láblógatós-eszmecserélős szpotjává változik!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője