5 érv, hogy mégsem hülyeség a felnőtt színező

2021.január.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az utóbbi években többször is felkerült a legnagyobb internetes könyváruház, a Bookline sikerlistájára felnőtt színező. Sőt, legkelendőbb 25 könyv között további három hasonló is szerepelt.

A felnőtt kifestők sikere azóta is töretlen, rengetegen vásárolnak újra színes ceruzát és térnek vissza gyerekkorukhoz. Az ellentábor persze éppen ezért soha nem venne hasonló könyvet a kezébe, gyerekes időpazarlásnak tartják. Pedig több szempontból sem olyan hülyeség felnőttként is színezős könyvekkel múltani az idő. Mi most öt okot szedtünk össze, ami lehet, hogy rá fog venni, hogy te is felnőttként kipróbáld a színezést.

1. Tényleg ellazít!

Kimerítő munka, utazás, a családi ügyek, bevásárlás - egy sor olyan tevékenységet végzünk nap, mint nap, amelyek növelik a bennünk lévő feszültséget. A stresszt gyakran olyan dolgokkal próbáljuk levezetni, amelyek maguk is egy sor feszültséggeneráló dologgal járnak együtt. Elég csak a moziban előttünk zörgőre gondolni... Nos, mindezekkel szemben a színezés tényleg megnyugatat, és ellazít, ráadásul, ha a lefekvés előtti félórát színezéssel töltöd, garantáltan könnyebben alszol el majd.

2. Segíti a gondolkodást


A színezés közben a kreativitásunkat használjuk, a kutatások szerint ez a jobb agyféleteke működését serkenti. Minél több munkára késztetjük a jobb agyféltekénket annál aktívabbá válik, ezzel segíthetjük a gondolkodásunkat.

3. Ideális közös program

Bár elsőre talán azt gondolnád, hogy a színezés magányos műfaj, de ez nem így van. Egy igazán mély, és tartalmas barátnős beszélgetéshez ideális körülmények kellenek, például csendes környezet. Miközben közösen rajzolgattok, szuperül el tudtok lazulni, és mivel a színezéshez úgysem állnál neki akkor, amikor csak 10 perc szabadidőd van, közben végre lesz időtök belemélyedni hosszabb időt igénylő témákba is.

4. Örömet okoz

Nem kell feltétlenül különösebb művészi véna ahhoz, hogy látványos dolgot alkoss egy felnőtt színező segítségével. Azt persze talán nem kell ecsetelni, hogy létrehozni valamit jó érzés. Az alkotás sok pozitív energiával ajándékoz meg, és ez különösen jól jön akkor, ha úgy érzed, hogy a mindennapi életben, a munkádban nem tudod hasznát venni, nem tudod kifejezésre juttatni, akkor a felnőtt színező pontosan neked való.

5. Tökéletes ajándék

Lehet, hogy furcsa arcot vágnál, ha kapnál valakitől egy felnőtt színezőt, de gondold végig, mit is üzennek ezzel! Első sorban azt, hogy szánj időt magadra, másrészt pedig, hogy használd a benned lévő kreatív energiákat. Na ugye, hogy ezek szuper dolgok!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 fotó, amin Lajos herceg kísértetiesen hasonlít Katalin hercegnére

7 fotó, amin Lajos herceg kísértetiesen hasonlít Katalin hercegnére

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője