7+1 dolog, amit tehetsz, hogy ne merüljön le azonnal a telefonod

2017.május.29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már tudjuk, hogy a Facebook egyszerűen zabálja az aksidat, de ne aggódj, anélkül, hogy rögtön letörölnéd, egy kis odafigyeléssel, és trükkel növelheted az időt, amit töltő nélkül is kibír a telefonod. Íme néhány energiakímélő tipp!

7+1 dolog, amit tehetsz, hogy ne merüljön le azonnal a telefonod
Fotó: Rexfeatures

Az is klassz, hogy a telefonodon az alkalmazások naprakészek, hiszen sokszor éppen az elavult appok lassítják a telefonodat, vagy éppen fogyasztják feleslegesen az energiát, viszont a frissítés nagyon igénybe veszi az akkumulátort és az internetedet szintén. Akkor frissíts, ha töltöd a telefont, és jó, gyors és biztonságos wifire csatlakoztál.

Fantasztikus, hogy tájékozott lehetsz, hogy az egyik ismerősöd is visszajelzett ugyanabba a buliba, ahová te is készülsz, természetes, hogy azonnal látni akarod, ha megjelöltek egy fotón, de azt tudnod kell, ezért a töltöttséggel fizetsz, na meg azzal, hogy állandóan stresszben vagy a csomó információ miatt, de ez már egy másik történet.

Ne csak a Facebookot, de azt főleg! A háttérben futó alkalmazások úgy szívják az energiát a telefonodról, hogy valójában neked hasznod ebből semmi nincs, csak magaddal szúrsz ki. Kapcsold ki teljesen az alkalmazásokat, az nem elég, hogy csak kilépsz belőlük - ez érvényes az iPhone-okra és az Androidos telefonokra egyaránt.

A keresés, vagy a Facebook-falad minél többszöri, hosszabb betöltése emészti fel a legtöbb egységet az aksiból, úgyhogy, ha legközelebb rád tör, hogy egyesével végignézd az összes volt osztálytársad falán a megosztásait, azt ne a mobilon tedd, hanem inkább várd ki, amíg számítógép, laptop elé kerülsz.

Megszakad, alig-alig tölt, de ingyen van? Ne dőlj be ennek! Előfordulhat ugyan, hogy kénytelen vagy nem igazán szuper internetre csatlakozni, de, a nem igazán stabil, gyenge wifi csak arra jó, hogy előbb merítse le az aksit. A telefonod ugyanis folyamatosan dolgozik azon, közben jelentős energiát elégetve, hogy fenn tudja tartani a kapcsolatot a wifi kiszolgálójával, de vajon megéri-e a sok-sok százaléknyi energia elherdálása azért, hogy ne unatkozz addig a 3 percig, amíg ki nem hozzák a kávédat, vagy meg nem jön a busz? Inkább legyen nálad egy könyv, vagy magazin ezekre a percekre.

Ha Goethének lett volna okostelefonja, ő is tuti ezt javasolta volna, felesleges megvakulnod csak azért, hogy enegiát spórolj, de egy mobilfelmérés szerint a tulajdonosok 80%-a soha nem módosítja a telefon kijelzőjének fényerejét, holott a gyári beállításban alapból jóval nagyobb fényerő van beállítva, mint amire feltétlenül szükséged lenne, a kevésbé vakító képernyő ugyan talán nem olyan látványos, viszont később is kell a töltőre tenni a mobilod, ha kicsit szerényebb fényerővel is meg tudsz barátkozni. Ha pedig unod le-felhúzogatni a fényerőt, akkor állítsd be automatikusra, és ha már ilyen okos a telefonod, akkor tudd, hogy azt is felismeri mennyi fényre van szüksége a képernyődnek a megfelelő működéshez, így két legyet ütsz le egy csapásra.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Bridgerton család szerelmespárja extrém titkot árult el a szexjelenetükről

A Bridgerton család szerelmespárja extrém titkot árult el a szexjelenetükről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője