8 életmentő dolog, amit ne hagyj otthon, ha fesztiválozni indulsz

2017.augusztus.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nyakunkon a Sziget fesztivál, és már irtó izgatottak vagyunk, hogy élőben is megnézhessük például Pink, Wiz Khalifa és Macklemore koncertjét. Már csak egyet kell aludni, és indulhatunk is, azonban a táska bepakolásánál érdemes megállni egy percre. Egy fesztiválon bizony rengeteg kellemetlenség adódhat, amikre érdemes felkészülni. Most összegyűjtöttük azt a 8 dolgot, amit sose hagyj otthon, ha a Szigetre indulsz:

Bármikor, bármire. Ha feltörte a cipő a sarkad az egész éjszakás mulatozástól, ha elvágtad az ujjad a halkonzervvel, ha elvakartál egy szúnycsípést a karodon. Valljuk be, nehéz mind a hármat kivédeni mondjuk egy hétnapos Sziget fesztiválon.

Láttad már? 5+1 zenész, aki fellépett a Szigeten halála előtt

Az eső minden fesztiválozó rémálma, hiszen az hagyján, hogy egyszer jól megázunk, de rosszabbik esetben több napos sár képződik, és beázik a sátor és a kedvenc cipőd, ami egyenes út a megfázáshoz. (Meg hát ki szeretné összesározni a hófehér Converse-ét?) A gumicsizma nem foglal el akkora helyet, mint amennyire hasznos, és garantáltan hálát adsz majd érte az égnek, ha dagonyázásra kerül sor.

Sajnos a legtöbb fesztiválnak nem erőssége a higiénia, és valószínűleg mindannyiunk nyűgössé válik, amikor egész nap nem tudtunk kezet mosni, és egy teljes nap fesztiválmocskával próbáljuk kivenni a kontaktlencsénket, vagy megenni a főttkukoricánkat. A párszáz forintos kézfertőtlenítő segít ezt orvosolni, és minimális komfortérzetet ad a legelkeseredettebb pillanatokban.

A többnapos kialvatlanság és a másnaposság bizony gyakran magával vonja a fejfájást, ami kifejezetten idegesítő, ha éppen a kedvenc koncertedről maradsz le miatta. Ne engedd, hogy elrontsa a hangulatod és a bulit, mindig legyen a tárcádban egy vésztartalék Algopirin.

Valószínűleg nem a Szigeten fogod elvégezni a szokásos beauty-rutinod, és a heti három hajmosás sem annyira kényelmes, ha kilóméteres sor áll a mosdóknál, és már elfogyott a melegvíz. Persze a hajmosást nem helyettesítheti semmi, de a szárazsampon segít, hogy egy nappal tovább húzd ki.

Nem csoda, ha nincs kedved órákat sorban állni, hogy végre frissíthesd a sminked a párás tükör előtt. Célszerűbb magadnál hordanod egy pici kézitükröt, amiben bármikor leellenőrízheted, hogy jó helyen van-e még a rúzsod, és hogy milyen a fogsorod viszonya a mákostésztával.

Ne felejtsük el, hogy az augusztus a legmelegebb hónap, és a múlt heti 39 fok még simán visszajöhet. Amennyiben nem szeretnéd, hogy a Sziget végére rákvörösen izzon a bőröd, és még a pólót is sírva vedd fel, gondolj a naptejre. Plusz tipp: ne aludj el másnaposan délben a fűben.

Ha nem szeretnél a hétvégére 50 feletti csípésszámot számon tartani, jobb, ha ügyelsz erre. Oké, a szúnyogriasztó nem a legjobb parfüm, de még mindig kellemesebb, mint pókokkal és szúnyogokkal hemperegni a sátorban, majd egész másnap vakarózni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője