Cara Delevingne elsőként küld szelfit az űrbe

2019.október.16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Samsung legújabb Földön kívüli küldetése során egy Galaxy S10 5G telefont küld az űrbe, így esélyt ad a felhasználóknak, hogy arcképük eljusson a sztratoszférába. A Samsung Űrszelfi küldetés arca Cara Delevingne, a népszerű modell, színésznő és filantróp lesz.

Cara a Samsung Űrszelfi űrhajósával együtt az Instagramon osztotta meg a kampány részleteit. Az asztronauta által átadott Galaxy S10 5G-vel készülhet el a világ első űrszelfije, amelyet október 23-án a londoni Samsung KX élményközpontban, illusztris vendégek jelenlétében mutatnak be.
A Samsung földön kívüli küldetése során egy Galaxy S10 5G telefon emelkedik fel a sztratoszférába egy magas nyomású héliummal töltött ballon segítségével. A felhasználóknak csak annyit kell tenniük a saját űrszelfijükért, hogy feltöltenek egy fotót a Samsung Irányítóközpontba a www.samsung.com/spaceselfie oldalon keresztül.

A feltöltött fotók közül véletlenszerűen választják ki azokat, amelyek megjelennek majd az S10 5G 6,7 colos Dynamic AMOLED kijelzőjén a bolygó panorámájával a háttérben. Az erről készülő fotót visszaküldik a tulajdonosnak, aki megoszthatja azt a közösségi médiában.

A Samsung az űrszelfikkel is megmutatja a márkában rejlő folyamatos innovációt, és most pedig új mércét állít fel a mobiltechnológiában. Azzal, hogy a Galaxy S10 5G több mint 200 órát tölt majd az atmoszféra határán, a Samsung ismét bizonyítja, hogy innovatív fejlesztései továbbra is olyan teljesítményre képesek, ami korábban talán elképzelhetetlennek tűnt.

Cara Delevingne, az űrszelfi úttörője

Delevingne szintén próbálgatja a határait, miközben őszintén osztja meg mind szakmai, mind magánéletét követőivel. Ezért választotta őt a Samsung az "Űrszelfi" kampány arcának, így inspirálva mindenkit, hogy részesei legyenek a világűrt és a közösségi médiát összekötő kalandnak.

"Imádok mindent, ami kapcsolódik az űrutazáshoz, így alig várom, hogy én vezethessem a Samsung Űrszelfi küldetését, és én legyek az első ember, aki szelfit küld az űrbe. Már az jár a fejemben, hogyan tehetném ezt minden idők legmenőbb képévé, és kíváncsi vagyok, hogy a követőim milyen megoldásokat találnak ki saját szelfijükhöz" – mondta el Cara Delevingne.

Hogyan működik a Samsung Űrszelfi Küldetés?

Egy fél kosárlabdapálya nagyságú (10,5m x 18m), nagy magasságú ballonrendszer emelkedik fel a dél-dakotai indítóállásról, amely az S10 5G készüléket tartalmazó csomagot visz magával, egészen 20 kilométeres magasságba.

A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek egy napelem segítségével energiával is ellátják a szerkezetet és az okostelefont.

Eközben a Földön a felhasználóknak, egy kis szerencsével lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy szelfit készíteni az okostelefonjukkal és feltölteni azt az Irányítóközpont weboldalára.

Az Űrszelfi küldetés sikerét két, erre a célra fejlesztett alkalmazás is segíti. Az első a földi vezérlést támogatja, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az irányítóközpont és a levegőben lévő rendszer.

A második applikáció egyedileg készült az S10 5G-hez, ez kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót készít a telefon kijelzőjén megjelenő szelfiről. Az S10 alkalmazás ezután a földi irányításon keresztül visszaküldi a képet a Földre, onnan pedig vissza a felhasználóknak, hogy megoszthassák azt a közösségi média felületeiken.

Hogyan készül fel az S10 5G az űrutazásra?

Az S10 5G okostelefont a Samsung úgy alkotta meg, hogy az szigetelés és különleges tokok nélkül is ellenáll a szélsőséges környezeti viszonyoknak és nyomásnak a világűr határán.

Az S10 5G a kilövés előtt szigorú teszteken esett át, amelyek során akár -65°C-os hőmérsékletet is kibírt. A telefon 6,7 colos Dynamic AMOLED kijelzője azokat a teszteket is sikerrel vette, amelyek a törésállóságot, vagy a magasban történő párásodást vizsgálták.

2014-ben a Samsung Ellen DeGeneres segítségével készítette el a világ egyik leghíresebb szelfijét az Oscar-gálán. Idén a mobil technológia újabb oldalát mutatják meg azzal, hogy a szelfi generációnak megadják a Földön kívüli kép elkészítésének lehetőségét.

"Olyan csodálatos dolgok történnek a Samsung eszközök képernyőin, hogy úgy döntöttünk szeretnénk ezt megünnepelni, és új szintre emelni a szelfi készítést azzal, hogy az emberek az űrből láthatják viszont arcukat – mondta Benjamin Braun, a Samsung európai marketing vezetője. – Folyamatosan feszegetjük a határokat, az Űrszelfi küldetéssel pedig megmutatjuk, hogy milyen elképesztő lehetőségek rejlenek a Samsung technológiáiban, akár a világűr peremén is."

További információk a www.samsung.com/spaceselfie oldalon érhetők el.

Cara Delevingne elsőként küld szelfit az űrbe De tényleg

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője