Diétáznál de a párod nem? Hogyan küzdj meg ezzel?

2019.november.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hogy milyen ételeket fogyasztasz és mennyire törekszel az egészségtudatosságra, az elsősorban saját döntés, de különböző tényezők meglehetősen befolyásolhatják, mennyire sikerül kivitelezned. Ilyen az is, hogy a párod mit gondol az étkezési szokásaidról, különösen akkor, ha együtt éltek. Ha sok időt töltetek együtt, ugye te is arra törekszel, hogy ha főzöl, olyan ételeket készíts, amiket ő is szeret? Na de mit tehetsz akkor, ha a párod nem szeretné követni a te étkezési szokásaidat, nem tudja elképzelni, hogy ő is azt egye, amit éppen készítesz?

Diétáznál de a párod nem? Hogyan küzdj meg ezzel?
Fotó: Shutterstock

1. Húzzatok határvonalakat, és tiszteljétek egymás elképzeléseit

Fotó: giphy

Nem számít, mennyire közel áll hozzád, akivel randizol vagy már együtt is éltek, mindig egyéniségek lesztek, akiknek saját igényeik, céljaik és vágyaik is vannak. Gyakran ha rendkívül szoros a kapcsolat, a partnerek hasonlítani kezdenek egymásra, idomulnak a másikhoz. Ne felejtsd el azonban, hogy mindig felmerülhetnek olyan dolgok, amikre a párod nem áll készen vagy nem úgy szeretne tenni, ahogy te. Még ha a kedvedért meg is tesz olyan dolgokat, amiket alapvetően nem szeret, előbb-utóbb kiütközik, hogy mire is vágyik valójában. A kapcsolatotokon belüli önállóság fontos, és ez igazaz étkezési szokásokra is. Ha az étkezési szokásaid nem olyanok, mint a párodé, akkor megpróbálhatsz kísérletet tenni rá, hogy megszerettesd vele a kedvenceidet, de soha ne erőltess semmit.

2. Ne ragaszkodj ahhoz, hogy ugyanazt egyétek

Fotó: giphy

Az élet egy kicsit könnyebb lehet, ha általában te és a párod is ugyanazt eszitek. Ha főzöl, és csak egyfélét kell elkészítened, máris kevesebb fejtörést okoz, mintha alapból már kétféle menüben kellene gondolkodnod. Ha ez azonban nem kivitelezhető és teljesen másféle ételeket szerettek enni, akkor igenis ragaszkodj ahhoz, hogy olyan ételeket egyél, amelyek boldoggá tesznek és lefedik a számodra legszimpatikusabb étrendet. Hidd el, a boldogság hosszú távú receptje nem tartalmazza az étkezéshez való közös alapanyagokat.

Böjtölj vagy sem? Ez itt a kérdés

Böjtölj vagy sem? Ez itt a kérdés

3. Keress olyan személyt a környezetedben, aki hozzád hasonlóan étkezik

Fotó: giphy

Egészen biztos, hogy bárhogyan is étkezel, azzal nem vagy egyedül a világban. Akár már a közvetlen környezetedben is lehet olyan személy, aki hozzád hasonlóan étkezik, de ha nem, az interneten biztosan találsz olyan bloggert, akitől akár még hasznos tippeket is elleshetsz, és inspirálhat, de a tapasztalataitokat egész biztosan meg tudjátok osztani egymással, cserélhettek recepteket és ötletelhettek együtt is. Ha pedig egy közeli ismerősöd táplálkozik hozzád hasonlóan, vagy esetleg valakit te vonnál be az étrended követésébe, akkor akár együtt is főzhettek vagy fedezhettek fel az ízlésetekhez passzoló éttermeket.

4. Találjátok meg a pároddal a közös étkezési pontjaitokat

Fotó: giphy

Menjetek együtt bevásárolni és beszéljetek róla,ki mit enne szívesen. Ne feledd, az étkezéseteknek nem kell azonosnak lennie, de könnyebben találhattok benne közös pontokat, mint gondolnád. Ha például natúr húst készítesz, sütheted a tepsiben kétféle feltéttel is- ki melyiket szereti jobban. Köretből sem túl bonyolult többfélét főzni. Ha te például éppen édesburgonyát ennél, süss ki akkora adagot, amekkora neked elég, ha pedig a párod inkább rizst enne, akkor készíts azt is. Még jobb, ha együtt főztök és megosztjátok a feladatokat, hiszen végeredményben közös étkezési élményeket fogtok teremteni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője