Határ vagy korlát - hogyan tekints rájuk?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Ha megkérdezzük a környezetünket, a legtöbb ember határtalanságra, végtelen szabadságra vágyik. De vajon mit tesz érte? Te mit teszel? Hiszed-e, hogy ami eddig a komfortzónádon belül egy kényelmes vagy éppen kényelmetlen védőfal volt, az valójában bármikor lebontható, átugorható?

Egyik oldalról úgy érzem, hogy a korlátaink - vagy amit annak élünk meg egy adott helyzetben – szükségszerűen azok, amik. Lehet, hogy ez most nem a legjobb hír, de ebben is a legnagyobb felelősség a mienk. A legtöbb esetben Te magad döntöd el, hogy mik lesznek a korlátaid, nem a korlát mondja meg, hogy Te ki lehetsz. Te döntöd el, hogy mit vállalsz be és hogy miben meddig mész el.

A határaidat is Te érzed, Te tudod megtartani vagy éppen kitolni. Tudom könnyebb leírni, mint a gyakorlatban megtenni. Mégis, ha úgy érzed, hogy valami korlátoz és már szabadulnál tőle, akkor sokat segít, ha előbb megfigyeled mi zavar benne. Ne a korlátok áttörésére fordítsd az energiádat, hanem önmagadra. Ne áttörni akard, hanem túlnőni. Úgyis addig lesz jelen az életedben, míg végül annyira megerősödsz, hogy már képes leszel túlnőni rajta.

A határok viszont a segítségünkre is lehetnek, ha a kapcsolatainkat vizsgáljuk. Miközben ezt olvasod, gondolkozz el egy kicsit. Te képes vagy-e tartani a saját határaidat a kapcsolataidban? Mindig csak annyit és olyat adsz, amivel még nem sérül a saját jólléted? Netán hajlamos vagy arra, hogy puszta szeretetből a másikat helyezd előtérbe és figyelmen kívül hagyd saját érzéseidet, határaidat?

A téma végtelen és megannyi oldalról megközelíthetjük, de egy biztos, legyen szó az életünk bármely területéről – család, párkapcsolat, munka vagy éppen önmagunk – ilyen vagy olyan határokkal mindenképp szembetalálkozunk. A kérdés csak az, hogy hogyan kezeled őket. A javadra fordítod és barátságot kötsz velük, netán szélnek ereszted őket, vagy megtanulod őket a saját javadra formálni.

Határok, korlátok, falak mindig voltak, vannak és lesznek, de a döntés a Te kezedben van, hogy mit kezdesz velük. Megbújsz mögöttük, feszegeted őket, bontogatod a falakat, próbálod átugrani a korlátokat vagy védőbástyaként használod őket. Hiszen minden legyőzhető és a javadra fordítható, ha hiszel önmagadban.

Ezt olvastad már? Élj bizalommal! És merj szeretni!

Ha szeretnél mélyebben ránézni a saját határaidra és lebontani korlátaidat, akkor nagy szeretettel várunk április 24-én este egy élő zenés yoga flow-ra. Amellett, hogy a 432 Hz-re hangolt gyógyitó zene és a jógagyakorlatok páratlan kombinációját élvezheted, lehetőséged lesz kilépni a komfortzónádból, kitágítani határaidat és belső erőd segítségével meghaladni korlátaidat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője