Így biztosan nem tudod becserkészni a kiszemeltet: így viszont könnyedén

2019.december.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bilics Tímea vagyok, life coachként társkeresőkkel foglalkozom és segítem őket a tudatos párkeresés útján, amit Szingli Coaching-nak neveztem el. A folyamat célja megtalálni és kihangsúlyozni a társkereső pozitív tulajdonságait és arra építkezve biztatást nyújtani, hitet, reményt építeni a hozzám fordulókban. Ezzel párhuzamosan megkeressük, vajon miért nem jött el eddig az Igazi, mi hiányzik még ahhoz, hogy meg tudjon érkezni a leendő partner a társkereső életébe. Együtt átnézzük az elvárás rendszerüket, feltárjuk, miben lehet vagy kell még fejlődni és megdolgozzuk, fejlesztjük a szükséges területeket, feloldjuk az akadályozó tényezőket. A hozzám fordulók gondolkodásmódjában számos hasonlóságot tapasztalok. A szerelemről, a szeretetről, és a párkapcsolat működéséről, sőt egyáltalán az érzelmekről nem tanítanak az iskolában, önmagunktól pedig természetszerűleg nem tudjuk, hogyan működnek. A fenti témában blogot és cikkeket írok és egy könyvem is készülőben van.

Így biztosan nem tudod becserkészni a kiszemeltet: így viszont könnyedén
Fotó: Shutterstock

Most pedig a GLAMOUR online felületén is olvashatjátok írásaimat

Úgy látom, szokás lett mostanság nőként a férfi után futni, férfira vadászni. Szokás lett a férfit hívogatni, csalogatni, behálózni, telefonszámot a zsebbe csempészni.
Ez persze nem mindig ilyen direkt módon történik. Lehet, hogy csak körülötte sündörögsz, folyton a szem és testi kontaktust keresed. Az is lehet, hogy mindig épp ott vagy, ahol ő, üzensz neki, programokra hívod, labdákat dobálsz fel neki.
Úgy teszel, mintha nem te kezdeményeznél, mintha ez nem lenne más, mint csak haverkodás, de azért tudjuk, hogy sokszor mégis erre megy ki a játék. Akárhogy is, valahol mégis egy a lényeg: a nyúl viszi a vadászpuskát.
Vajon miért alakult ez így, mi ez az új trend, működőképes talán? Elsőre talán annak tűnik és olykor működik is. Rövid távon talán, de nem, ha hosszútávra tervezel.


Vajon kivel leszel valóban boldog? Hogyan gondolkodj, hogyan keress?

Vajon kivel leszel valóban boldog? Hogyan gondolkodj, hogyan keress?

Mert eredendően a férfi dolga hódítani. Nőt, népet, területet. Mert a férfi harcos, a férfi szabad, a férfi cselekszik. Él benne az ösztön a megszerzésre és a birtoklásra. A férfi küzdeni akar, meg akarja eszét és erejét mutatni, meg akar mérettetni, rátermettségét meg akarja mutatni. Hogy képes, hogy potens, hogy rábízhatod magad, hogy őt válaszd.
Ha pedig nem kezdeményez, ha bizonytalan vagy benne, hogy akar-e, gykran Te lépsz, és ráveted a hálódat, mint vadász a vadra. Lehet, hogy nem direkt módon, csak olyan hátulról jövősen. De ezzel kiesik a szerepéből, nem találja a helyét, idegenül, becsapva és bezárva érzi magát.
Ha a férfi nem kezdeményez vagy bizonytalan vagy benne, ha gondolkodni kell, hogy kellesz vagy sem, az egyet jelent. Hogy nem akar és nem Te vagy a vad, amire vadászik.
Ez olykor nagyon fájó lehet, de igaz. És akkor bármit tehetsz, írhatsz neki, hívhatod, sertepertélhetsz körülötte, ő akkor sem téged akar.
De mi nők ilyenkor nem adjuk fel, új tervet szövünk. Mélyen bízunk a természet, az ösztönök erejében és arra gondolunk, hogy majd szex-el megoldódik a dolog. Mert ott majd megmutatod, hogy mennyie jó veled, hogy te vagy az Igazi. De nem hiába a közhely, hogy megszerezni könnyű, megtartani nehéz. A szex sem mindenható eszköz és önmagában nagyon kevés. Ám mi valahol mélyen mégis meg vagyunk győződve arról, hogy elég lesz. Ha elég gyakran, elég intenzíven, elég szexisen, elég vadul teszed oda magadat. Majd akkor. És közben majd lesz idő beszélgetni, csiszolódni, ismerkedni, a végén pedig megszeret. Örök női feltételezés és nagy-nagy tévedés.



Sose gondoltad volna, hogy te leszel az a lány, aki ennyi idősen még mindig keresi a párját?

Sose gondoltad volna, hogy te leszel az a lány, aki ennyi idősen még mindig keresi a párját?

Mert könnyen lehet, hogy a férfi elveszi a tálcán kínált portékát, ha felajánlkozol. Az is lehet, hogy rövid időre meg is pihen nálad, de ez nem készteti maradásra. Ha így szerzed meg a vadászt, könnyen fogyasztható, gyorséttermi kajává válsz, ami csak átmeneti étvágycsillapításra való. De aztán mégis tovább indul hódítani, a nagy vadat.
Mert a férfi a nagy vadat keresi, nem a gyorséttermi kaját. Láttál már ragadozót vadászni? Hosszan figyeli a kiválasztott zsákmányt. Egy helyben, némán, lesben áll, szemét le nem veszi róla. Egyre csak vár, közben az adrenalin szintje egyre csak nő, csorog a nyála, megfeszülnek az izmai. Csak a megfelelő pillanatot várja, hogy lecsaphasson.
Ha egy férfi akar, az egyértelmű, az nem bizonytalan, olyankor fel sem merül a kétely, hogy akar vagy sem. Olyankor, levakarni sem lehet, ott lohol a nyomodban, jön, ír, hív, nyomul ezerrel. Ő lesz az, aki hívogat, csalogat, körülötted sertepertél, keresi az alkalmat és a helyzetet a kapcsolódásra.
Mit jelent egy férfi után futni? Azt, hogy nem bízol abban, hogy hozzád is érkezik valaki. Valaki, aki számodra és kedves és vonzó és aki csak téged akar. Akinek elég vagy, éppen úgy, ahogy vagy.
Egy számomra nagyon kedves és nagyon vágyott, de elérhetetlen férfitől kaptam évekkel ezelőtt egy bölcs tanácsot: Válj olyanná, akivel együtt akarnak lenni mások. Légy olvasott, légy nyitott, légy érdekes, lehessen veled beszélgetni, lazulni, nevetni!
Sokat szenvedtem azért, hogy őt megkapjam és bizony én is kivetettem a hálómat. De bármennyire is akartam, bármennyi trükköt vetettem be, bármennyire is kellettem magamat, nem tudtam becserkészni. Számára nem én voltam a nagy vad. De a tanácsot megfogadtam és a vadászás helyett inkább magamon dolgoztam, magamat csiszolgattam. És megváltozott a világ. Olyan férfiak kezdtek el rám figyelni és olyanokkal kerültem kapcsolatba, akikkel korábban nem. Érdekes lettem számukra, beszélgetni akartak velem, közeledtek.
Kíváncsiak voltak, ki ez az egyenes derekú, büszke tartású, mosolygós nő? Távolról sem voltam az est királynője a kerek arcommal és a gömbölyded idomaimmal. De csillogott a szemem, nevettem, jókat kérdeztem, jól érezték magukat velem. Ez pedig a férfinak érdekes és vonzó, jobban odafigyel, mint a rajta fürtökben lógó, mézes-mázos, felcicomázott nőkre.
Maradj meg hát nőnek. Nőnek lenni jó. Nőnek lenni azt jelenti, emelt fővel és egyenes derékkal állni. Állni és várni. Csillogó szemmel, nevetősen odavonzani és a tartalommal megtartani. Az udvarlót, a lovagot, a férfit. Azt az udvarlót, azt a lovagot és azt a férfit, aki a nagy vadra vadászik és téged, csak téged akar.






Szeretettel,
Bilics Tímea, Önismereti mentor, Coach – a tudatos társkeresés szakértője

www.bilicstimea.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője