Íme néhány nagyon erős érv, hogy elkezdj probiotikumot szedni

2019.július.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legegyszerűbb, de a leghatásosabb, amit az egészségedért és a szépségedért tehetsz az az, ha naponta fogyasztasz probiotikumot.
Valószínűleg hallottad már, hogy az emberek a "belső egészség"- ről beszélgetnek, és talán azt gondolod, hogy ez csak egy ideiglenesen felkapott, trendi ügy, de ha valaha érezted már magad fáradtnak, felpuffadtál, szorulásod volt (vagy épp az ellenkezője), szenvedtél fejfájástól, gyulladástól, viszketéstől, pöttyöktől, vagy szimplán egy kicsit rosszul voltál, akkor figyelj, mert könnyen lehet, hogy mindezekért a beleid a felelősek.

Íme néhány nagyon erős érv, hogy elkezdj probiotikumot szedni
Fotó: Shutterstock

"A beleink központi szereppel bírnak, gyakorlatilag az összes testi funkcióra hatással vannak" - mondja Laura Ryan táplálkozásterapeuta, az OptiBac Probiotic szóvivője. "Nem csak az a hely, ahol emésztünk és felszívjuk a tápanyagokat, hanem itt található az immunrendszerünk közel 70%-a." Talán nem meglepő, hogy a nem megfelelő diéta, a stressz és más, a bélflóra egyensúlyát felborító faktorok például IBS-hez (irritábilis bél szindróma), székrekedéshez, hasi görcsökhöz, puffadáshoz vezetnek, sőt. "A silány bélműködés olyan egyéb problémákat is okozhat, mint a pattanásos bőr, ekcéma, alacsony immunitás, gyulladás, sőt még a mentális egészségért is felelős." - erősíti meg Ryan.

Egyre több és több ember szenved a rossz bélműködéshez kapcsolódó problémáktól, de jó hír az, hogy a megoldás mára azonnal elérhetővé vált. Szóval ahelyett, hogy teljesen megváltoztatod a diétádat, esetleg egy óriásit kortyolnál egy üveg almaecetből reggelente, inkább szedj táplálékkiegészítőként probiotikumot. "Ez a legegyszerűbb módja a bélműködés támogatásának" - mondja Ryan. A jó baktériumok napi fogyasztása újra egyensúlyba hozza a rossz bélműködést, és így még a pizza is maradhat…

A kollagén nem csak divat, valóban hatásos!

A kollagén nem csak divat, valóban hatásos!

A Bio-Kult egy friss új tanulmánya szerint a probiotikumok segíthetnek csökkenteni a migrének gyakoriságát. Ez a fájdalmas betegség a britek 14%-át érinti. A Bio-Kult táplálkozási tanácsadója Hannah Braye elmondta, hogy a Bio-Kult Advanced Multi-Strain formulában, egy rögtönzött vizsgálatnál - ahol az alanyok nem tudtak róla, hogy mit használnak - kimutatták, hogy 14 baktériumtörzs jelentősen csökkenti a migrén gyakoriságát és intenzitását, szemben egy kevésbé hatásos fájdalomcsillapítóval, akut és krónikus migrén esetében is.

De miért csak a szakértők gondolják úgy, hogy a probiotikumok segíthetnek?
Braye azt mondja: feltételezzük, hogy a gyulladást okozó részecskék és immúnis modulációk a bélből erednek, és hatással lehetnek az agy idegsejtjeire (a fő idegpálya az agyban), növelve ezzel az érzékenységet és a migrének kialakulását. Az előnyös bélbaktériumok kulcsfontosságú szereppel bírnak a bél egészségének támogatásában, megváltoztatja a bél baktériumainak összetételét, csökkenti annak áteresztőképességét valamint a gyulladást.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője