Macaron-világnap: pikáns csokis macaron

2017.március.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tudtad, hogy március 20-án a mennyei francia desszert, a macaron világnapját ünnepeljük? Nem bírjuk ki, hogy ne osszunk meg veled egy jól bevált, otthon is könnyen elkészíthető receptet!

macaron
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Hozzávalók: 10 dkg darált mandala, 8 dkg tojásfehérje, 2,5 dkg cukor, 10 dkg porcukor, 10 dkg cukor, 3,5 dkg víz A krémhez: 20 dkg tejcsoki, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 dl tejszín

Így készítsd el:

Olvaszd fel gőz fölött a csokit! Keverd hozzá gőz fölött a tejszínt, a gyömbért és hűtsd le! Ezután főzz szirupot 10 deka cukorból és vízből! Melegítsd fel 110 fokra, verj kemény habbá 4 deka tojásfehérjét a többi cukorral! Csurgasd hozzá a szirupot, és verd addig, amíg kihűl!

Ha megvagy, keverd össze a porcukrot, a maradék tojásfehérjét és a darált mandulát! Forgasd bele a tojáshabba és töltsd a masszát sima csövű habzsákba! Formálj három centi átmérőjű köröket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 14 percig 150 fokra előmelegített sütőben! Ha kihűlt, töltsd meg a habcsókokat csokikrémmel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi: „Nem tudtam élvezni a babázós időszakot”

Rúzsa Magdi: „Nem tudtam élvezni a babázós időszakot”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője