Testére írt üzenetekkel lép fel az evészavar ellen ez a fiatal lány

2017.március.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Martina Maya-Callen egy szál fehérneműben, testére írt üzenetekkel állt ki az egyeteme elé, ahol arra kérte csoporttársait, hogy pozitív kijelentéseket írjanak a testére. A lány egy performansz keretein belül kívánta felhívni a figyelmet az evészavarokra, és arra bátorítani társait, hogy ők is fogadják el és szeressék a testüket.

Martina, performansz meztelen test
Fotó: Instagram

Martina később elárulta, azért döntött a performansz mellett, mert az utóbbi időben magabiztosabbnak érezte magát. Először a lány saját maga írt üzeneteket a testére annak alapján, amit korábban gondolt magáról. Az ő szavait - kövér, csúnya és értéktelen - osztálytársai mondatai írták felül, akik test-pozitív feliratokkal tarkították a bőrét. Martina úgy érzi, ez volt élete egyik legjelentőségteljesebb cselekedete, és bízik benne, hogy másokat is elgondolkodtatott a performansz mondanivalója.

"Az elmúlt két hónap folyamán sokat nőtt az önbizalmam, jobban szeretem magam és elfogadom a testem." - mondta Martina. "Eleinte stresszeltem, amikor eszembe jutott ez az ötlet. Aztán a saját sérülékenységemen keresztül rájöttem, hogy saját magamnak kell összegyűjtenem az erőt, és másoknak is átadnom ezt" - írta egy Instagram posztjában.

Martina performansza nem csak a szoborszerű pózolásból állt, hanem egy fülkét is készített maga mellé, ezzel utalva a kirekesztettségre és szorongásokra, amiket az evészavara miatt érzett.

"A fülkén belüli tér kifejezi, milyen az, ha evészavarod van, ha gyűlölöd magad, vagy egy negatív testképpel küzdesz. A kinti térben pedig test-pozitív üzeneteket írnak a társaid, egy olyan társadalom tagjai, akik miatt nem érzed magad elég jónak" - posztolta Martina.

Sokak számára őrült ötletnek tűnhet Martina cselekedete, saját magunk szeretete és elfogadása nem egyszerű, és egy evészavar még nehezebbé teheti ezt a helyzetet. Most, hogy a lány kellő önbizalmat gyűjtött, már nem aggódik a külsője miatt - innentől úgy érzi, már csak "belül" kell rendet raknia.

"Hosszú úton vagyok túl."- írta. "Szeresd a külsőd, ez a lelked váza."

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője