Top 10 hely, ahova 30 éves korod előtt kell elutaznod

2022.február.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha tanultál már külföldön, ha nem, az utazás szenvedélye biztosan előbb-utóbb téged is utolér. Csak egy külföldi út elegendő ahhoz, hogy ráharapj az utazás ízére.

Top 10 hely, ahova 30 éves korod előtt kell elutaznod
Fotó: HBO

Látnod kell, mit kínál a világ számodra: különböző kultúrákat ismerhetsz meg, olyan helyeken járhatsz, ahol nem beszéled a nyelvet és ezáltal máris egy hatalmas kihívásnak teszed ki magad, ez mind hozzá tartozik az utazás és a felnőtté válás csodájához. Bármelyik út, ami repülést és útlevelet igényel - manapság az előbbit már fillérekért is beszerezheted, ha elég ügyes vagy -, biztosan szélesíti a látásköröd, az új helyekkel és kultúrákkal való találkozás pedig arra fog sarkallni, hogy többet akarj látni.

A Vogue magazin 10 olyan helyet kínál [http://www.vogue.com/slideshow/13385970/travel-destinations-before-turning-30/], amit meg kell látogatnod mielőtt betöltöd a 30 évet. Eddig hányat láttál belőlük?

Párizs

A fények városa kétségtelenül a legbájosabb, legromantikusabb úti cél a világon. Látogasd meg az Eiffel-tornyot pároddal, sétáljatok végig a Tuileriák kertjén kéz a kézben, vásárolj ajándékokat szíved szerelmének, és évezd a francia konyha leleményességét, de főként annyi croissant-t egyél, amennyi csak beléd fér.

London

Ne vegye el a kedved a rossz időjárás Londontól, csak pakold be a kedvenc esernyőd és gumicsizmád, és irány Európa legvagányabb városa! Kihagyhatatlan a fish&chips, de a szuper szendvicsezőkről se feledkezz meg. Mindenképpen látogasd meg a Big Bent és a Buckingham Palotát, fedezd fel a különös utcákat, negyedeket, és a London körüli történelmi városkákat, de a legfontosabb, hagyd, hogy magával ragadjon ez a csodálatos multikulturális főváros.

A Görög-szigetek

Szedd össze néhány barátodat, béreljetek egy vitorlás hajót, és legyen ez életetek nyara! Utazzátok körül a Görög-szigeteket, ahol a kristálytiszta vízen, a történelmet és a mitológiát felelevenítő ősi romokon át a fekete-homokos partokig és az élénk szórakozóhelyekig megkapod azt, ami egy felejthetetlen élményhez kell.

Bangkok

Thaiföld biztosan a legnagyobb élmény lesz számodra. Bangkokban körülvesz a templomok és a csodálatos helyszínek sokasága. Az utcai árusok által kínált ételek mindent felülmúlnak, amit valaha ettél. A vízen úszó piac egy nagyon különleges látványosság. Az olcsó és eredeti thai masszázstól a gyönyörű, mesébe illő, színes tájakig mindent megtalálsz, ez az a város ahova mindenképpen vissza akarsz majd menni.

Hong Kong

Ne hagyd, hogy elvegye a kedved előre ettől a helytől a tengernyi irodaház, néhány épületnek ezek közül hatalmas történelme és szemet gyönyörködtető beltere van, mint például a Mandarin Orientalnak. Vegyülj el a tömegben az utcákon, fedezd fel a piacokat, és ne feledj el alkudozni! Próbáld ki a Hong Kong-i streetfood hatalmas választékát, vegyél részt a fényűző éjszakai életben, ami biztosan fent tart téged is reggelig!

Tokió

Nincs hozzáfogható Japán fővárosához. A felhőkarcolókról és a tündöklő fényekről talán New Yorkra asszociálsz, de a szabályosság és a tiszteletteljes kultúra nem állhatna messzebb USA-i hasonmásától. A neonfénnyel kivilágított épületek mellett érdemes kora reggel meglátogatni a halpiacokat is. Egyél annyi Rament, amennyit szeretnél, csodáld meg az egységes utca stílust, sétálj végig a gyönyörű kerteken, este pedig próbáld ki az elbűvölő japán konyhát, ez biztosan az egyik legjobb gasztronómiai élményedet fogja majd jelenteni.

Sydney

A legbarátságosabb hely, ahol a turisták a helyiek barátai. Egy reggeli futás a tengerparton biztos maradandó élményt nyújt majd számodra. A kocsmák, pubok ételei kiválóak, és ha az utcán veszel kávét, nem fogod érteni, mit ittál eddig egész életedben?! A tengeri-herkentyűk olyanok, mint amilyet még sehol sem ettél. Az éjszakai élet kedvelői pedig ehhez fogható pezsgést sehol máshol nem fognak tapasztalni.

San Francisco és Los Angeles

Mindkét város látogatása maradandó élményt fog hozni. Az egyik legizgalmasabb és legszínesebb amerikai városban barangolj a dimbes-dombos negyedekben. Az Angyalok városa számos szórakozási lehetőséget kínál (múzeumok, művészeti központok). Különböző kultúrák és konyhák, elképesztő "bevásárlóközpont kerületek" jelenléte jellemzi Los Angelest (Hello, Rodeo drive!). Ha teheted, akkor a két város között vezess át autóval a Highway 1-en keresztül. Kezdd észak-San Franciscóból az utad, ezután dél-Los Angeles felé vezess végig a Csendes-óceán partján. Igen, kicsit hosszú lesz, de a lélegzetelállító kilátás teljesen elveszi majd az időérzéked, főleg ha néhány helyen megállsz.

New York

A Nagy Alma az egyik legszebb amerikai világváros. Nincs még egy olyan hely, amely ennyire kulturálisan színes lenne. Olyan karaoke bárra vágysz, ami éjjel-nappal nyitva van? A koreai negyedben ezt is megtalálod! Szólíts le egy taxit a Macy`s előtt, csónakázz a kedveseddel egyet a Central Parkban, majd látogasd meg Alicia Keys Empire State of Mind című videoklipjének forgatási helyszínét a Times Squaren. Ha szerencséd van, Daniel Radcliffet is láthatod a Broadwayen egy színdarabban. A legismertebb látványosságok (múzeumok, színházak) és a hatalmas bevásárlóközpontok mellett az ételek sokszínűsége is nagy hatással lesz az itt megforduló emberekre.

Machu Picchu

Egy a világ 7 új csodája közül, ez az inka templom biztosan egyike azoknak a helyeknek, amit addig kell meglátogatnod, amíg még van energiád felmászni az Andokra. A látvány biztosan egy időutazást jelent majd a számodra egy rég elfeledett kultúra letűnt kis városába a 15. századba. Sétálj végig a templomokon, és légy figyelmes az olyan ritka állatokra, mint a pápaszemes medve és a foltos pampamacska.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Kos hódítani akar, az Ikrek közelebb kerül az egyik ismerőséhez - április 23.

Napi horoszkóp: A Kos hódítani akar, az Ikrek közelebb kerül az egyik ismerőséhez - április 23.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője