Várnak a húsvéti nyalánkságok!

2016.március.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ünnepeld az idei húsvétot egy finom desszerttel! Két igazán ínycsiklandó és könnyen elkészíthető édességet mutatunk. Melyik lesz a kedvenced?

Pillecukros muffin

Hozzávalók: 1 bögre liszt, fél bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só, 1 csomag pudingpor, 1 bögre tej, cukor, 15 dkg pillecukor, 1 púpozott kanál porcukor, 1 kanál étkezési keményítő, ételszínezék

Így készítsd el:
Keverd össze a tészta alapanyagait (1 bögre liszt, 1/2 bögre cukor, 3/4 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só). A pudingot főzd sűrűre. Egy muffinformába adagold egy evőkanálnyit a tésztából, csorgass egy evőkanálnyi pudingot, majd töltsd a háromnegyedéig a tésztával, süsd 150 fokon. Ha megvagy, melegítsd meg a pillecukrot a mikróban, nagyjából egy percig, amihez keverj hozzá egy púpos kanál porcukrot és keményítőt. Kend rá a süteményre még melegen. Tetszés szerint tehetsz hozzá természetes ételszínezéket, és más színnel kis pöttyöket.

Kakaós kalácsvirág


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 8 dkg kristálycukor, 8 dkg ráma margarin (olvasztott), 1 db tojás, 2 dl tej (langyos), 1 csomag instant élesztőpor, 1 csipet só a kakaós töltelékhez: kb. 3-4 evőkanál kakaópor (cukor nélküli), kb. 3-4 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg margarin (olvasztott)

Így készítsd el:


Futtasd fel egy csipet cukorral egy deci langyos tejben az élesztőt. A lisztbe tedd bele a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a cukrot és a maradék langyos tejet. Jól dolgozd és gyúrd össze. Takard le, pihentesd egy órát, míg a duplájára nem nő. Közben készítsd el a kakaós tölteléket: keverd össze jól a margarin kivételével a töltelék hozzávalóit. Ha a tészta már megkelt, gyúrd át egy lisztezett, sík felületen, majd felezd el. Először nyújtsd az egyik cipót kör alakúra. Ezt a kör alakú tésztát tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejét kend meg az olvasztott margarinnal és jó vastagon szórd meg a cukros kakaóval. A második cipóval is ugyanígy járj el (nyújtás, vágás), és tedd a cukros kakaós tésztára. A kör közepére nyomj rá egy kis poharat és vágd fel 16 egyenlő részre a tésztát, de csak addig, míg a pohár szélét el nem éred. Ezután a két kezeddel fogd meg egy más melletti cikkelyt és a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig tekerd balra. A végénél a tésztát csipkedd kissé össze. Ezt minden cikkellyel csináld meg kettesével (így 8 pár lesz). A tetejét kend meg tejjel, és előmelegített sütőben süsd 160 fokon kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára. Ha megsült és kihűlt, a tetejét szórd meg porcukorral.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ónodi Eszter: „Óriási bajban van a bolygó, és ezért mindannyian felelősek vagyunk”

Ónodi Eszter: „Óriási bajban van a bolygó, és ezért mindannyian felelősek vagyunk”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője