Végleges zsíreltávolítás vágás nélkül

2017.február.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ugyan még csak a tél kellős közepén járunk, de hamar eljön az idő, amikor ismét felvehetjük a fürdőruhát és újra napozhatunk a strandon. Mindez ideális alakkal lenne a legjobb, amit mindennapos testmozgással és megfelelő diéta mellett addig akár el is érhetünk. Persze a legtöbbünknél ennek ellenére mindig megmarad az a makacs pár centiméteres kis zsírpárna, amitől jó lenne megszabadulni.

Ha nem plasztikai sebészeti módszerekkel szeretnénk ezeket eltüntetni, akkor erre ma már igen hatékony módszerek léteznek. A rendelkezésre álló klinikai eredmények, szakmai ajánlások és elégedettségi visszajelzések alapján a fókuszált ultrahangos zsírbontás és az epesavas zsírbontás tűnnek a legjobbnak. Ezeket elsősorban azok számára fejlesztették ki ezt az eljárást, akik egészségesen étkeznek, rendszeresen sportolnak, de valami miatt nem tudnak megszabadulni az elsősorban a has környékére lokalizálódó makacs pár centiméteres zsírrétegtől.

A fókuszált ultrahangos zsírbontás talán a leghatékonyabb, tudományosan igazolt kockázatmentes alternatívája a sebészi zsírleszívásnak. A test felszínétől meghatározott mélységben magas intenzitású fókuszált ultrahang mintegy 56 ⁰C-ra felmelegíti a zsírszövetet és elpusztítja a zsírsejteket. Eközben a bőr és a kötőszövet nem sérül. Az elpusztult zsírsejtekből kiáramló zsírt a nyirokkeringés távolítja el a szervezetből. Egy órás kezeléssel átlagosan 2,5 cm-rel csökkenthető a derékkörfogat, amely megfelel egy nadrágméretnek. A megcélzott és véglegesen elpusztított zsírsejteket, valamint a bennük lévő zsírt a szervezet természetes folyamatai a keringési rendszer segítségével távolítják el mintegy 8-12 hét alatt.

Az epesavas zsírbontás vagy intralipoterápia valódi zsírbontó eljárás a helyi zsírlerakódások kezelésére szolgál. Az alkalmazott onjekció egy olyan mikro-zselatinos oldat, mely fokozatosan kibocsátott, biokompatibilis, felszívódó, zsírbontó dezoxikólsav hatóanyagot tartalmaz. Ez az epesav fajta természetesen is előfordul a szervezetben. A dezoxikólsav lebontja a zsírsejtek falát, a sejtekben lévő zsírsavak pedig így kiszabadulnak. A test nyirokrendszere elszállítja a felszabadult zsírsavakat a vénás rendszeren keresztül, és azok a májon át választódnak ki. Számos klinikai vizsgálattal bizonyították biztonságosságát, és hogy az edddigi eljárosakkal szemben súlyos szövődmények (pl. szövetelhalás a phosphatidilcholin kezeléskor) nem következtek be.

Ahogy arra már bevezetőnkben utaltunk, ezek az eljárások nem fogyásra valók és nem helyettesítik a rendszeres testmozgás és helyes táplákozás nyújtotta élettani előnyöket. Ugyanakkor segíthetnek a makacs zsírpárnák eltüntetésében.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Bridgerton család szerelmespárja extrém titkot árult el a szexjelenetükről

A Bridgerton család szerelmespárja extrém titkot árult el a szexjelenetükről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője