10 jel, hogy mérgező párkapcsolatban vagy

2017.április.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hosszú út vezet a Nagy Ő megtalálásáig, és amíg nem találkoztok össze, könnyen lehet, hogy belefutsz egy-két kevésbé üdítő kapcsolatba is. Ezekből sokat lehet tanulni, azonban fontos felismerni azt a pontot, amikor igenis ki kell szállni a viszonyból, és magad mögött hagyni egy lehetetlen próbálkozást.

Íme 10 dolog, ami arra utal, hogy nem a megfelelő ember mellett vagy:

A féltékenység egy természetes emberi érzelem - bizonyos szintig. Ha mindennapi konfliktusforrássá válik, és értelmetlen, irracionális veszekedéseket szül, érdemes elgondolkodnod, hogy jó helyen vagy-e. Ráadásul az aggodalom sokszor nem a másik félről szól, hanem a féltékeny fél saját önbizalomhiányáról.

Bármiről is van szó, csakis te tehetsz róla, és kész. Ha a partnerednek nincs önkritikája, képtelen belátni a saját hibáit és mindenért téged okol, elég nehéz lesz együttműködni vele hosszabb távon, arról nem is beszélve, hogy semmilyen konfliktust nem tudtok majd megoldani, hiszen ő sosem gondolkodik el a saját hibáin.

Ezt olvastad már? 10 dolog, amit abba kell hagynod, ha boldog akarsz lenni

Az építő jellegű kritika egy pozitív és szükséges dolog, azonban a folyamatos piszkálódás már egészen más. Ez sehova nem vezet, egyedül az önbizalmad ingatja meg.

Minden arról szól, hogy a pasid boldog és kiegyensúlyozott legyen, te pedig akkor vagy jó barátnő, ha teljes mellszélességgel támogatod, még ha háttérbe is szorulsz ezáltal? Az rendben van, hogy szeretnéd megadni neki a maximumot, de egy párkapcsolat két emberrel szól, nem csak egyről.

Ha rejtett agressziót és bántást érzel a partnered megjegyzéseiben, vicceiben vagy viselkedésében, az biztos, hogy nincsen rendben. Egyenként talán nem szúrnak ezek szemet, de összességében nagyon rá tudják nyomni a bélyegüket a boldogságodra.

Ha a szerelmed nem értékeli a fejlődésed, és nem motivál a céljaid elérése érdekében, nem mellette a helyed. Fontos, hogy a párod a lehető legjobbat hozza ki belőled mind érzelmi, mind mentális szinten, és ha ez nem így van, csak leépít.

Nézd meg ezt is! 6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

Az a normális, ha tudsz tervezni a partnereddel, és el tudod képzelni vele az életed hosszabb távon is. Ehhez fontos, hogy hasonló értékrenddel és tervekkel rendelkezzetek, ha viszont ez keresztülhúzza valami, érdemes elgondolkodnod. Miért vesztegeted vele az időd, ha úgy érzed, nem építhetsz erre a kapcsolatra hosszútávon?

A folyamatos ellenőrzés és faggatózás egyáltalán nem oké. Attól, hogy egy pár vagytok, még kell, hogy legyen saját életed, barátaid, és szervezhetsz nélküle programokat is. Éppen úgy, ahogy ő is elmehet a srácokkal meccset nézni, te is partizhatsz a barátnőiddel nélküle.

Ahhoz, hogy meg tudjátok beszélni az elvárásaitokat, a vágyaitokat, a problémáitokat, mindkét oldalról nagyfokú megértésre és önismeretre van szükség. Egy párkapcsolat egészséges működéséhez őszinteség kell, és amennyiben nem tudtok erről hatékonyan kommunikálni, nincs jövője a dolognak.

Ha a párkapcsolatotok jó, de mégis úgy érzed, nem meg kell játszanod magad, el kell gondolkoznod, mi okozza ezt. Mondd el neki őszintén az érzéseidet, és adj esélyt a változtatásnak - hátha közösen tudtok javítani a dolgon. Azonban ha ez nem így van, és ő képtelen elfogadni a többi oldalad, nem valószínű, hogy egymást keresitek.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője