6 dolog, aminél jobb és hasznosabb is a szex!

2017.június.29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Már többször is olvashattatok a szex pozitív élettani hatásairól, azonban az edinburghi királyi kórház legújabb kutatásai még több jó hírrel szolgálnak most nekünk. Mi mindenre jó - a puszta élvezeten túl - a szerelmeskedés?

Íme: a szex sokkal jobb, mint...

Hogy miért? A hangulatjavító hormon, a feniletilamin, amelyet a csokoládé is tartalmaz, szex közben anélkül termelődik nagy mennyiségben, hogy közben számolnod kéne a kalóriákat. Ha mégis vágysz valami édesre, masszíroztasd meg magad a kedveseddel rózsaolajjal: az illata kellemesen jóllakottá tesz.

Hogy miért? A szex közben termelődő hormon, az oxitocin néhány napra csökkenti a stresszhormon, a kortizol hatását. Így több fehér vérsejt termelődhet, márpedig ezek nagyban erősítik az immunrendszert. Ha gyerekre vágysz, nem árt, ha tudod, hogy minél többet szerelmeskedsz a terhesség előtt, annál kisebb a vetélés veszélye.

Ezt láttad már? 8 dolog, amit abba kell hagynod, ha újra csodás szexet akarsz

Hogy miért? Amikor a szexuálhormon, az ösztrogén nagy mennyiségben termelődik, jelez a bőrnek, hogy termeljen több hyaluronsavat. Utóbbi pedig feszesít, mert megköti a vizet (így nem szárad ki a bőr), ösztönzi a kollagéntermelődést és felszabadítja a szabadgyököket.

Hogy miért? Gyakori (minimum heti háromszori) szexnél a szomatotropin nevű, növekedési hormon nagy mennyiségben szabadul fel. Hogy ez miért jó? Ez a hormon az ifjúság forrása: akár tíz évvel is megfiatalít.

Olvasd el ezt is! Mennyit szexel egy átlagos pár, és mi az egészséges?

Hogy miért? Aki hevesen csókolózik az ágyban (ez egy kimutatás szerint a férfiak és nők 36 százalékának elsődleges fontosságú), ezzel növeli a nyáltermelődést. A sok nyál semlegesíti az étkezéssel keletkező savakat a szájban, amelyek egyébként megtámadnák a fogínyt.

Hogy miért? Szerelmeskedés közben nő a prolaktinszint, ami azért jó, mert a prolaktin fokozza az agyi idegsejtek képződését, miáltal jelentősen nő a koncentrációs készség. Persze egy nehéz keresztrejtvény megoldása is hasonló hatást generál, de talán nem kérdés, melyik élvezetesebb...

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője