Ezek a leggyakoribb álmok - elmondjuk, mi a jelentésük

2021.november.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Álmodtál már olyat, hogy egyszer csak zuhanni kezdesz egy teljesen valószerűtlen helyről, egy csapat zombi üldöz, vagy éppen a kedvenc színésznőddel teázgatsz a nagyszüleidnél? Álmunkban minden logikusnak és életszerűnek tűnik, és ébredés után pedig fogalmunk sincs, merre járt az elménk éjszaka. A legtöbb álom komoly jelentőséggel bír, és érdemes feljegyezni őket, elgondolkodni rajtuk.

Álmok és jelentésük
Álmok és jelentésük
Fotó: Profimedia

Íme a 10 leggyakoribb álom, és a jelentésük:

Ha tapasztaltad már, tudod mennyire nyomasztó ez az érzés - a szerencsésebbek rögtön felébrednek rá, de van, akit egész éjszakán át kínoz a szörnyű kaland. Ha magas épület tetejéről zuhansz, valószínűleg elvesztetted az irányítást az életedben, azonban ha szabadon, előre esel, azt jelenti, hogy nem tartanak vissza a félelmeid az álmaid megvalósításától.

Sok helyen a halállal hozzák összefüggésbe a fog elvesztését, de most megnyugtatunk, közel sem erről van szó: ha egy fogad veszted el, valószínűleg új ismeretekre teszel majd szert, ha többet, akkor nem vagy őszinte magaddal vagy másokkal.

Sokan rettegnek a kígyóktól, mások pedig kifejezetten szeretik őket - az álmod jelentését nagyban befolyásolja, mit érzel a hüllők iránt. Ha azt álmodod, hogy megharap egy kígyó, de meggyógyulsz, valószínűleg nehéz élethelyzetbe kerültél. Ha félsz tőlük, az jelenthet veszélyt, váratlan ellenséget, vagy egy párkapcsolat, barátság végét is.

Kétségtelenül az egyik legnyomasztóbb, és egyben leggyakoribb álom is a menekülés, amikor egy ismert vagy ismeretlen rosszakaró üldöz téged. Ha ezt álmodod, valószínűleg elvesztetted a kontrollt az életed felett, és fel akarod adni. Azonban itt az alkalom, hogy megismerd a félelmeidet, és rájöjj, mitől is kell megszabadulnod.

Ha várandóssággal álmodsz, valószínűleg több kreativitásra vágysz az életedben, vagy figyelmeztetést kapsz, hogy valósíts meg egy régi tervet, amit eddig kispadra ültettél. Ha konkrétan a szülésről álmodsz, járj nyitott szemmel, ugyanis jó eséllyel valami új dolog veszi kezdetét az életedben.

Akár a saját, akár egy hozzátartozó haláláról álmodunk, hatalmas megkönnyebbülés felébredni. Azonban bármilyen ijesztőnek is tűnik, valójában nem negatív jelentőséggel bír ez az álom. A halál azt jelenti, hogy a lelked egy része megújul, és a tudatod késszé válik, hogy új szintre lépjen. Most végre megléphetsz egy nehéz lépcsőfokot, amit régóta halogatsz. Emellett a halálról szóló álom arra is emlékeztet bennünket, hogy az emberi élet múlandó, és semmi sem tart örökké.

Persze lehetséges, hogy csak az előző este részeg SMS-e tehet az álomról, azonban számos más okra is visszavezethető a volt szerelmed visszatérése. Ha az exeddel álmodsz, a lelked gyógyulást keres a feltépett sebekre, megemészti a veszteséget, és segít a továbblépésben. Ez is része a gyásznak, amit szakítás után átélünk, és könnyebbé teszi a veszteség feldolgozását.

Az autózás is több formát ölthet, ezáltal több dolgot jelenthet. Amennyiben te vezeted az autót, kézben tartod az életed, minden egyenesben van. Ha utas vagy, valószínűleg arra vágysz, hogy egy kicsit más vegye át az irányítást, és nyújtson neked támogatást. Ha a kocsi lerobban, pihenésre van szükséged, bármerre is tartasz.

Ha álmodban egy idegen nyelvet beszélsz és értesz meg, spirituális jelentőséggel bír. Valószínűleg sorsdöntő fordulat következik be az életedben hamarosan, ami érintheti a karrieredet vagy a teljes környezetedet is. Emellett azt is jelentheti, hogy utazni és felfedezni szeretnél. Kezdj el tervezgetni, és engedj a csábításnak, kelj útra!

Ha egy nagyon kellemetlen dolog történik veled, ráadásul nyilvános helyen. Kétségtelenül ez az egyik legijesztőbb és legérthetetlenebb álom, azonban a jelentése logikus. Valószínűleg sebezhetőnek és kimerültnek érzed magad, és szégyenérzet is társul mindehhez. Félsz mások véleményétől, és félsz magadat adni, azonban az álarc viselése nem kifizetődő: nyílj meg, hiszen a fontos emberek úgyis olyannak szeretnek, amilyen vagy.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 fotó, amin Lajos herceg kísértetiesen hasonlít Katalin hercegnére

7 fotó, amin Lajos herceg kísértetiesen hasonlít Katalin hercegnére

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője