7 egészségügyi kérdés, amire tudnod kell a választ 30 éves korodra

2017.május.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ahhoz, hogy minél tovább megőrizzük az egészségünket, nem csak a pillanatnyi állapotunkra kell figyelnünk. Fontos, hogy mielőtt elmennénk az időszakos vizsgálatra, gondoljunk végig néhány kérdést, amit feltehet az orvosunk.

Nem, ezáltal nem "kösz, jól" klisét kell rávágnod, hanem tényleg gondold végig, milyenek a napjaid. Mennyire indulnak nehezen a reggelek? Milyen gyorsan fáradsz el? A kimerültség lehet időszakos, azonban ha hosszútávon is tapasztalod, akár szívproblémákat, depressziót, cukorbetegséget is jelenthet. Figyeld a szervezeted jelzéseit, és ha nem csak átmeneti a probléma, keresd fel az orvosod.

Ez a kérdés elsősorban azért fontos, mert ha szeretnél családot a közeljövőben, a menstruációd az egész egészségyüi állapotodat meghatározza. A havi vérzést rendszeressége jelzést ad a testi és a pszichés állapotunkról egyaránt, így elengedhetetlen, hogy számon tartsuk. Ha gyakran kimarad a vérzésed, vagy rendszertelen, érdemes utánajárni a problémának.

Nézd meg ezt is! Ki tehet a túlzott sófogyasztásról?

Az utóbbi időben egyre növekszik a trend, hogy a nők a harmincas éveikben vállalják az első gyereküket. Amennyiben ti is a kisbabát tervezgetitek, tudasd az orvosoddal, ugyanis fontos, hogy felkészítsétek a szervezetedet a nagy változásra. Emellett innentől nagyobb figyelmet igényel majd az életmódod, a gyógyszerek, az alkohol és a cigi fogyasztása.

Optimális esetben 30 éves korodra már kiderült, ha valamilyen ételre allergiás vagy, de továbbra is fontos figyelemmel kísérned, hogyan reagál a szervezeted a különböző élelmiszerekre. Ha emésztési- vagy súlyproblémákkal küzdesz, könnyen lehet, hogy valamilyen intolerancia áll a háttérben, aminek a kezelésével szempillantás alatt véget vethetnél a nehéz időszaknak.

Ezt olvastad már? Valóban szükséges a vitamintabletta?

Fontos feltérképezni, hogy az elődeid milyen betegségekben szenvedtek, átlagosan mennyi ideig éltek, és milyen volt az egészségügyi állapotuk. Amennyiben kiderül, hogy például a szívükkel volt probléma, vagy jellemző a rák a felmenőid között, időben felkészülhetsz a veszélyekre. Mindenképpen vitasd meg a dolgot az orvosoddal, és ha indokolt, ellenőriztesd rendszeresen azokat a szerveidet, amikre öröklődhet a betegség.

Hatalmas különbség van egy rossz nap és rossz hónapok között. Ha hosszabb ideje motiválatlan és levert vagy, valószínűleg itt az idő, hogy terápia után nézz. A depresszió gyógyítható, és még csak nem is feltétlenül gyógyszerekre van hozzá szükség. Egy jó pszichológus, egy új hobbi, vagy a környezetváltozás rengeteget lendíthet az állapotodon.

Gondolj végig minden terméket, amit napi szinten használsz! Milyen vitaminokat, kozmetikumokat, gyógyszereket alkalmazol rendszeresen? Hogyan hatnak ezek a szervezetedre? Minden szer beépül a szervezetünkbe, azonban nem biztos, hogy szükségünk is van rá! Ne feledkezz meg a fogamzásgátlóról sem. Lehetséges, hogy amit tinédzserkorodban felírt az orvosod, már nem megfelelő a szervezetednek, hiszen rengeteget változik a hormonháztartásod az évek folyamán.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője