Hogy mi? Tényleg cukorbetegséget okozhat a gluténmentes diéta?

2018.augusztus.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A glutén fontos fehérjeforrás, ami a búzában, árpában és rozsban található meg. Az elmúlt évek alatt egyre többen váltak gluténérzékennyé és már a világ népességének egy százaléka küzd krónikus felszívódási zavarokkal.

Glutén
Fotó: Shutterstock

A gluténérzékenyek számára a gluténmentes diéta teljesen elfogadott, hatékony módszer állapotuk javítására.

Azonban manapság már nem csak azok hanyagolják a glutént, akik számára problémát okoz, hanem azok is, akik fogyni szeretnének. Egy korábbi tanulmány már megállapította, hogy a mértékletes gluténfogyasztás nem okoz problémát az egészséges szervezet számára. Most viszont arra is kíváncsiak voltak a kutatók, mit tesz az egészséges, olyan szervezettel a glutén megvonása, ami egyébként képes lenne feldolgozni azt.

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

Mindössze 7 hónap alatt elhasználtuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait

A kínai kutatás csaknem 200 ezer amerikai adatait használta fel, akiknek éttrendjét 22-28 évig figyelték. Az eredmények alapján arra jutottak, hogy akik kevesebb mint napi négy gramm glutént fogyasztottak, azoknál 13 százalékkal nagyobb kockázata volt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának azokhoz képest, akik napi 12 gramm glutént fogyasztottak.

Tehát a nem indokolt gluténmentes diéta növelte a cukorbetegség kockázatát!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője