Ilyen a hatékony fogyókúra, éhezés nélkül!

2017.október.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ne pénzzel, ésszel fogyókúrázz! Csodafogyókúrákkal tele a padlás, de valahogy mégsem tudsz megszabadulni a fölös kilóidtól? A táplálkozás-szakértők szerint a karcsú nők sohasem diétáznak, viszont mindnyájuknak hasonlóak a táplálkozási szokásai. A GLAMOUR beavat az okosan evő nők titkaiba.

Azok a nők, akiket nem fenyeget a jojószindróma, mindig annyit esznek, amennyit megkívánnak. Ha te nem ilyen vagy, helyezd el az éhségedet egy 1-től 10-ig terjedő skálán (ahol az 1 az éhség csillapítása, a 10 pedig a pukkadásig tömött gyomor). Akkor kezdj el enni, amikor csak egy kicsit vagy éhes (ez körülbelül a 3-as fokozatnak felel meg a skálán), és akkor hagyd abba, amikor eléred az elégedettség szintjét (7).

Mindkettőnek körülbelül azonos a kalóriaértéke, de azok a nők, akik "jól" esznek, tudják, minek van igazán jó hatása a szervezetükre. Az olívaolaj nem véletlenül olyan népszerű: telítetlen, "jó" zsírsavat tartalmaz, míg az olyan "rossz" zsiradékok (hidrogénezett növényi olajok), mint a gyorsételekben lévő zsiradékok növelik a salakanyagok felhalmozódását a szervezetben.

Ahelyett, hogy tudomást sem véve kínzó éhségükről azonnal rávetnék magukat a koktélpultra, az egészséges formákkal megáldott nők mindig esznek pár falatot, mielőtt elindulnak a szombat esti buliba. Lehet ez egy tonhalas szendvics vagy csak egy tányér leves, bármi, ami tápláló, és ami a vércukorszintet egyenesben tartja. Ha ivás előtt eszel, kisebb az esélye, hogy éjjel, lefekvés előtt tömöd tele magad, arról nem is beszélve, mennyivel jobban fogod érezni magad szombat reggel.

Láttad már? 3 dolog, ami tönkreteszi a fogaidat!

Ha egy nő egészséges reggelit fogyaszt, majdnem biztos, hogy napközben is megfelelően táplálkozik. A rendesen reggelizők több vitamint és ásványi anyagot fogyasztanak napközben, mint a reggelit elhagyó társaik. Senkinek sincs kedve ébredés után hatalmas adag sült szalonnákat magába tömni, de ha egy hétig minden reggel eszel egy kis kukoricapelyhet, a nyolcadik napon garantáltan éhesen fogsz felébredni!

Ha nem tudsz rendes táplálékhoz jutni, egy-egy müzliszelet még belefér, de ha okosan diétázol, tudnod kell, hogy egy tál valódi müzli sokkal jobb választás. Miért? A csomagolt ételek majdnem mindig olyan dolgokat is tartalmaznak, amikre egyáltalán nincs szükséged – tartósítószereket, cukrot, zsiradékot és persze rengeteg kalóriát.

A "jól" evők többféle ételt pakolnak a tányérjukra. Ha minden nap ugyanazt eszed, csak egyfajta táplálékhoz jutsz. A többféle szín a tányéron több "betegségölő" antioxidánsnak felel meg. A mélyhűtött zöldségek ugyanolyan jók, mint a frissek, csak a kiolvasztás módjára kell odafigyelni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője