Juhász Petra személyi edző tippjei, melyek otthon is könnyedén elvégezhetők

2020.július.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Juhász Petra személyi edző és rehabilitációs tréner egy otthon is végezhető teljes testet erősítő gyakorlatsort mutat be, amit bárhol bármikor el tudsz végezni gyakorlatilag mindenféle eszköz nélkül is akár. Az edzés elkezdése előtt ne felejts el bemelegíteni, majd az edzést követően nyújtani!

Petra az újpesti Victory Fitness teremben dolgozik személyi edzőként és csoportos óraadóként, emellett pedig röplabda játékosok erőnléti edzésével és rehabilitációjuk késői fázisával foglalkozik. Végzettségei közé tartozik: AMA/Pre és rehabilitációs tréner, FMS/Funkcionális Mozgásminta Szűrés; EXOS/Performance specialist, MBSC/Certified Functional Strength Coach és egyéb kiegészítő kezelések, mint például a kinesio-tape, köpöly és flossing terápia. Petra elhivatottságával, odaadásával a lehető legjobb társ az edzéshez, nyitottsága miatt pedig folyamatosan képzi magát, újabb dolgokat tanul, amit felhasználhat az edzései során.



Hát akkor kezdjük is el (minden kör után tarts 60-90 másodperc szünetet)!



I. Három körben:

1. Split guggolás: 6-6

2. Fekvőtámasz karhajlítás: 12

3. Halott bogár: 20

II. Három körben:

4. Egylábas csípőemelés; 12-12

5. Döntött törzsű egykezes evezés: 12-12

6. Hasonfekvés W-Y-W: 20

1. Split guggolás

Kiindulóhelyzet: féltérdelés tarkóra tartással. A térded egy kicsit megelőzheti a bokád. Oldalnézetből az elöl lévő sípcsont és törzs párhuzamos. A hátul lévő láb az azonos oldali csípővel egyvonalban helyezkedik el, lábujjhegyen.

A hátul lévő térded teljes nyújtásával told el magad a talajtól, miközben kifújod a levegőt, majd lassú, kontrollált mozgással térj vissza a kiindulóhelyzetbe.

2. Fekvőtámasz-karhajlítás

Kiindulóhelyzet: fekvőtámasz. Vállszéles, vagy egy picit szélesebb kartámasz, kezek a talajba "csavarva". Oldalnézetből a törzs egyenes vonalat alkot. Figyelj arra, hogy ne homoríts a derekadnál, illetve ne told fel a magasba a feneked. Enyhén húzd be magad alá, és feszítsd meg a törzsizmokkal együtt. A könyökhajlítás során a test "nyílpozícióba" kerül. A nyíl szára, a fej-törzs-alsó végtag állását jelképezi, míg a nyíl feje a könyök helyzetét a törzshöz viszonyítva. Karnyújtásnál fújd ki a levegőtl.

3. Halott bogár

Mielőtt felveszed a kiindulóhelyzetet, hanyatt fekvésben maradjanak a talpak a talajon. Végezz a derekaddal homorítást-domborítást, hogy megérezd mit jelent a "két véglet". Majd érezz rá, tartsd meg a kettő között a pozíciót, ez lesz a neutrális. Erre lesz majd szükséged a feladathoz.

Szakterületeiken kimagaslóan sikeres nők adtak tanácsot új vállalkozóknak az első GLAMOUR Business konferencián

Szakterületeiken kimagaslóan sikeres nők adtak tanácsot új vállalkozóknak az első GLAMOUR Business konferencián

Kiindulóhelyzet: hanyatt fekvés, karok mellső középtartásban, térd hajlítva, lábak a levegőben. A derekadat az előbb tanultak alapján pozícionáld be. Törzs legyen feszes. Kilégzésre történik a végtagok leengedése. Fontos, hogy nem kell letenni a talajra, addig engedd le őket, amíg a derekadat mozdulatlanul tudod tartani. Első ütemre jobb kar és bal láb talajhoz való közelítése, majd vissza kiindulóhelyzetbe. Harmadik ütemre bal kar és jobb láb talajhoz való közelítése és végül vissza kiindulóhelyzetbe.



4. Egylábas csípőemelés

Kiindulóhelyzet: hanyattfekvés, egyik láb talppal a talajon, másik térd a mellkashoz húzva, átkulcsolva. Mielőtt elkezded a gyakorlatot, egy kilégzést követően süllyeszd a bordákat, feszítsd meg a törzsizmokat. Ezzel a stabilitással kell dolgozni. Az emelés véghelyzete, a térd-csípő-váll egyenes vonalba kerülése, farizmok feszítésével, levegő kifújásával. Első ütemre csípőemelés jobb lábon, második ütemre vissza kiindulóhelyzetbe. Az Adott ismétlésszám elvégzése után, ismétlés ellentétes végtaggal is.

5. Döntött törzsű egykezes evezés

Kiindulóhelyzet: térd enyhén hajlított, törzs egyenes, előredöntött helyzetű. Gerinc neutrális. Kéztámasz padon/ágyon/széken. Fogj egy súlyt az egyik kezedben, térd síkján belül. Ha nehéz a hátadat egyenes tartani, választhatsz egy magasabban elhelyezkedő támasztó felületet, vagy végezz invertált evezést hevederrel. Tipp: kiindulóhelyzetnél a hüvelykujjad fordítsd enyhén befele, majd húzás során enyhén kifele. Ez jót tesz a vállnak. Húzd be a könyököd a törzs vonala felé levegő kífújással, a kiindulóhelyzetbe való visszatéréskor vegyél levegőt. Az adott ismétlésszám elvégzése után, ismétlés ellentétes karral is.

6. Hasonfekvés W-A-W

Kiindulóhelyzet: hasonfekvés, karok W pozícióban, tenyerek egymásfele néznek. Figyelj arra, hogy a karok mozgatásánál a lapockákat tartsd zárva! Hüvelykujjak végig nézzenek felfele. Első ütemre emeld a karokokat könyök enyhe farzsebbe húzásával, utána karok nyújtása rézsútos mélytartásba, (lefele a combok mellé), harmadik ütemre karok vissza W-be, végül engedd le a karokat a kiindulóhelyzetbe.

Itt találod meg Juhász Petra közösségi oldalait:

Juhász Petrát ez tölti fel mindig a munkája közben

Juhász Petrát ez tölti fel mindig a munkája közben

Kövesd a közösségi oldalainkat és a Glamour.hu-t, mert Petra hamarosan rendszeres online edzős videókkal, gyakorlatokkal segít minél jobban formába lendülni.

* Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR magazin július-augusztusi számában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője