Kiküszöbölhető a visszaalvás! Ezt az 5 lépést kell betartanod!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Azt tartják, igazából senki sem szeret korán kelni, mégis jó érzés, ha már megtettük. Ugyanolyan ez, mint az edzés: küzdünk önmagunkkal, hogy elmenjünk végre az edzőterembe, de mindenki szereti az érzést, hogy elment edzeni. A korán kelés, különösen, ha valamilyen konkrét célból történik, energikus érzést kölcsönöz egész napra. Csak odaáig először el kell jutni. Ami általában nem sikerül.

Kiküszöbölhető a visszaalvás! Ezt az 5 lépést kell betartanod!
Fotó: giphy

Fontos, hogy növeljük az ébredési motivációs szintet. Reggel, amikor megszólal az ébresztőóra az első gondolatunk az, hogy minél gyorsabban rácsapjunk a szundi gombra és aludjunk tovább, mintha semmi sem történt volna. Az átlag ember ébredési motivációja egy 10-es skálán 2 körül mozog. A kihívás abba rejlik, hogy megtaláljuk az adott naphoz szükséges motivációt, ami kiránt minket ebből a letargikus helyzetből és erőt ad az ébredéshez.

A nemzetközi bestseller alapján most eláruljuk neked azt az 5 egyszerű lépést, ami segíteni fog, hogy reggelente ne kelljen megküzdened a visszaalvás problémájával és ezáltal jobb irányba változhasson az életed.

Fotó: giphy

Reggel az első gondolatunk általában az, amire utoljára gondoltunk lefekvés előtt. Szembesültünk már azzal a problémával, hogy este kuszák a gondolataink, frusztráló, nehéz kérdéseket próbálunk fejben megoldani az elalvás előtt. Ez nem csak az elalvást, az álmainkat és a nyugodt pihenésünk minőségét rontja, de a reggelünket is. Ha már este ideges vagy, hogy nem lesz elég időd aludni, reggel, amikor meghallod az ébresztőt, újra az lesz az első gondolatod, hogy már el is telt az a pár óra, és bárcsak aludhatnál még egy kicsit! Légy tudatos, elalvás előtt jó dolgokra, a következő nap pozitívumjaira gondolj!

Fotó: giphy

Drasztikus, de így legalább muszáj lesz kikelned az ágyból, ez pedig megmozgatja a tested. Ez energiát termel, és segíti a kényelmes ébredést! Ha az ágyban fekve nyomod meg a gombot, ugyanolyan kényelmesen aludhatsz tovább, így azonban a motivációs szinted azonnal emelkedni kezd!

Fotó: giphy

Furcsán hangzik, hiszen feltételezem senki nem fogkefével a szájában alszik. De a lényeg, hogy ha az ébredést követő néhány percben automatikus cselekvést végzünk, az időt ad a testünknek az ébredésre. Tehát miután lenyomtuk az ébresztőórát, menjünk a fürdőszobába és kezdjünk el fogat mosni. Ha ezzel megvagyunk már majdnem biztosra vehetjük, hogy nem fogunk visszaaludni.

Fotó: giphy

6-8 órás alvás során természetes, ha a testünk kissé dehidratálódik, ami fáradtság érzését kelti. Napközben is érvényes lehet, hogy ha levertnek érzed magad, kevés folyadékot fogyasztottál. Ébredést követően tehát minél gyorsabban igyunk meg egy pohár vizet. Legjobb, ha már előző este elkészítjük az ágyunk mellé, így gyorsan pótolni tudjuk a folyadék hiányát és máris energikusabbnak érezzük magunkat. A rehidratációt követően ébredési motivációnk is kettesről négyesre nő.

Ezt olvastad már? Erről az 5 dologról sosem gondolnád, hogy a depresszió jelei

Fotó: giphy

Ha már túljutottál az ágyon és két lábbal állsz a talajon, itt az idő, hogy ne csak túléld a napot, de minőségi tevékenységekkel töltsd meg. Vannak akik szeretik a reggelt egy könnyed zuhannyal indítani, azonban ez még élvezetesebb lehet, ha előtte keményen megdolgozunk érte és leizzadunk.
A reggeli mozgás csúcsformába hoz minket mentálisan, fizikailag és érzelmileg egyaránt.

Ennek az öt lépésnek a végrehajtása csupán pár percet vesz igénybe, de garantáltan varázslatos lesz tőle a reggeled!

Olvasd el a könyvet, és még jobbak lesznek a reggeleid:

Varázslatos reggel

Hal Elrod: Varázslatos reggel, Scolar, 2950 Ft

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője