Sztorik tabuk nélkül - 4. Pasik elképesztő reakciói a hüvelyfertőzésre

Promóció

2017.szeptember.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Veled is szembejöttek már az interneten olyan megdöbbentő szövegek, amit férfiak írtak le a női bajok kapcsán? A pasik – tisztelet a kivételnek – nem elég, hogy rém tájékozatlanok, de néha még kétségbeejtően önzők is! Mintha semmi más nem érdekelné őket, csak a szex. Íme pár igazi aranyköpés a teremtés koronáitól.

"A csajom nem akar velem lefeküdni, azt mondja, azért nem lehet, mert hüvelygombája van. De legalább anál- vagy orálszexről miért nem lehet szó?" (Roland, 23)
Kedves Roland, ha egy nőnek hüvelygombája van, olyankor annyira rosszul érzi magát a bőrében, hogy jobb, ha nem nyúlsz hozzá egyáltalán. Ez egy nagyon kellemetlen betegség, ami nem csupán "túrós" hüvelyfolyással jár, hanem erősen viszket és fáj is. A nők gyakran ülni is alig bírnak, ha hüvelygombájuk van, nem hogy még lepedőakrobatikázni lenne kedvük. Egy igazi férfi ilyenkor nem abajgatja a párját, hanem elkíséri az orvoshoz vagy a patikába, és szépen kivárja, amíg ismét zöld utat kap a szexre!

"Ha hüvelygombája van, és úgyis viszket a micsodája, akkor miért nem esik jól neki egy kis reszelés?!" (Petó, 25)
Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, a hüvelyi viszketésre a dörzsölés lenne az ideális "gyógymód"! A hüvely rendkívül érzékeny női testtáj, amit ha fertőzés ér, még annál is érzékenyebbé válik. Vakarás, dörzsölés hatására a fájdalom csak fokozódhat. Nem érdemes tehát a nőt zaklatnod a szexért, hidd el, nem esne jól neki úgysem, és a végén emiatt még neked lenne lelkiismeret-furdalásod!

"Engem nem zavar a hüvelyfolyás, a barátnőm mégsem akar szexelni. Lehet, hogy az egész csak kifogás?" (Márk, 34)
A barátnődnek sajnos igaza van. Lehet, hogy te azt gondolod, észre sem veszed majd a hüvelyfolyást, de amikor megérzed a szagát, akár egy életre elmehet a kedved a csajtól. A bakteriális hüvelyfertőzésre ugyanis bőséges, áttetsző és felettébb kellemetlen (leginkább a haléra emlékeztető) szagú folyás jellemző. És persze a hüvely fala is érzékenyebb ilyenkor, méghozzá rossz értelemben érzékeny: ha erőltetitek a szexet, még gyulladás is kialakulhat. Jobban jártok, ha inkább beszereztek a patikából egy olyan készítményt, amivel helyreállítható a hüvelyflóra egészsége.

"Olyan rossz a szaga mostanában odalent, hogyan mondjam meg neki, hogy menjen orvoshoz?" (Ricsi, 29)
Például így: Drágám, szerintem nem természetes, hogy ilyen szagod van odalent. Nem szeretném, ha bajod lenne, menjünk el együtt a nőgyógyászhoz, jó?

"Tőlem biztos nem kapott hüvelygombát, nyilván ő lépett félre. Szakítsak vele?" (Andris 26)
Kedves Andris! Szerintem emiatt ne szakítsatok. Tévhit, hogy a hüvelygombát csak "elkapni" lehet valaki mástól. A Candida gomba a nők egészséges hüvelyflórájának része, csak éppen nem okoz semmi gondot mindaddig, amíg valamiért túl nem szaporodik. Olyankor szoktak jelentkezni a hüvelygomba jelei: a túrós-szemcsés hüvelyfolyás és a viszketés.

További információ: micovag.hu vitagyn.hu

"Mindketten nagyon ügyelünk a higiéniára, a barátnőm meg aztán tényleg: folyton mossa magát valami irrigátorral vagy mivel. Elképzelésem sincs, miért szed össze mégis mindenféle hüvelyi nyavalyát!" (Zsolt, 31)
Lehet, hogy éppen az a baj, hogy a barátnőd túlzásba viszi az intim tisztálkodást! Az egészséges hüvelyflórában különböző mikroorganizmusok, baktériumok és gombák tanyáznak. Arról, hogy egyik se tudjon bajt okozni, a védő hatású tejsavbaktériumok, meg az általuk termelt tejsav gondoskodik. A kórokozók szaporodásának a savas közeg nem igazán kedvez. A túlzásba vitt tisztálkodással, az indokolatlan és felesleges irrigálással viszont megváltozhat a savas kémhatás a hüvelyben, és a káros baktériumok máris kedvükre szaporodhatnak. A barátnőd jobban tenné, ha csak sima vizet használna, vagy legfeljebb a női pH-hoz fejlesztett speciális intim mosakodószereket, és azokat is csak kívülről! A hüvelyt csak orvosi utasításra öblögesse, és akkor is csak az előírt ideig.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője