14+1 szerelmes dal, amit mindig megkönnyezünk

2022.február.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szerelem a legfurcsább dolog a világon, annyi ellentételes érzelem, annyi megmagyarázhatatlan hangulat tör ránk, ha szerelmesek vagyunk. A legboldogabb pillanatokat hirtelen a legnagyobb szomorúság váltja. A szerelem már csak ilyen, akkor is megríkat, ha közben boldog vagy. És a legjobb szerelmes dalok pontosan ezt az állapotot képesek felidézni.

Összeválogattuk azokat a számokat a szerelemről, amitől tuti, hogy mindig párás lesz a szemünk:

Sharon Von Etten - Our Love

Ha valaki képes igazán bonyolult és mély érzelmekről mesélni a dalaival, akkor az mindenképpen Sharon Von Etten. Még vagy egy féltucat hasonló számot választhattunk volna tőle, de ebben a dalban nagyon minimalista eszközökkel mesél az énekesnő arról, hogy a rossz dolgok mennyire részei a szerelemnek, hipnotikus dal, végtelenítve is tudnánk hallgatni és óceánnyi könnyet hullatni közben:

Daniel Johnston - True Love Will Find You In The End

Még két perc sincs ez a dal, de körülbelül fél sem telik el, amikor tuti, hogy sírni kezdünk. Daniel Johnston pop legkülöncebb figurája, aki bipoláris zavarokkal küzd, és alig-alig hagyja el a szülei pincéjét, ahol zenéket készít úgy 30 éve. A True Love... szívbemarkolóan egyszerű, naiv dal arról, hogy sose add fel, hogy rátalálsz az igaz szerelemre. Valószínűleg az egyik legszebb szám, amit valaha írtak:

Bright Eyes - First Day Of My Life

Azt mondják a szerelemtől újjászületik az ember, Conor Oberst zseniális dala erről az érzésről szól. Aki képes végignézni a klipjét, anélkül hogy bőgni kezdene, annak hivatalosan kőből van a szíve, pedig semmi más nem történik benne, csak párok ülnek egymás mellett és hallgatják ezt a számot:

Nick Cave & The Bad Seeds - Into My Arms

Valószínűleg Nick Cave írja a leggyönyörűbb szerelmes dalokat, de ha ez nem lenne elég, akkor még a mély, sötét tónusú hangjától is azonnal kiráz a hideg. Az Into My Arms az, amit örökké sajnálni fogsz, hogy nem neked írta valaki:

Yeah Yeah Yeahs - Maps

Egy lány vár a fiúra, aki késik, sokat késik és a lány egyre inkább kezd kétségbe esni, mert azt gondolja, hogy a fiú már nem szereti. Ez a kétségbeesett zavar, ez a panaszos vallomás egy valós történeten alapul, Karen O, a zenekar énekesnője nem véletlenül adja elő ennyire szívszaggatóan, hiszen ő volt az a lány, aki várt:

Lana Del Rey - Video Games

Aligha kell bemutatnunk a gótikus popzene istennőjének slágerét, tökéletes dal, ami biztos, hogy bármikor megríkat. "A paradicsom egy hely a Földön, ahol együtt vagyok veled":

White Stripes - Apple Blossom

Minden bizonnyal ez a legvidámabb szerelmes dalunk a listán. Nagyon kedves kis szám, amelyben egy fiú vigasztalja a lányt, hogy aztán a végén bevallja neki, hogy belészeretett és szeretné megkérni a kezét, na és akkor pont itt szoktunk elkezdeni pityeregni:

Miley Cyrus - Wrecking Ball

Miley családja szerelmes dalokban nagyon erős, soha nem gondolta volna senki, hogy a rebellis szőkeség képes lesz keresztmamája, Dolly Parton magasságáig elérni, de a Wrecking Ball annyira érzelemmel teli dal a szerelemi csalódásról, hogy nekünk ettől is sírhatnékunk támad mindig:

Miley Cyrus/White Stripes - Joline

Valószínűleg minden idők egyik legmegrázóbb dala egy szerelmi háromszögről, a csalódásról és a megcsalásról. Eredetileg Miley Cyrus keresztmamájának első számú slágere volt, ő is félelmetesen nagy átéléssel tudja énekelni a dalt, de a White Stripes verziójában egyszerűen lehetetlen, hogy ne kezdj pityeregni tőle, Jack White ami érzelmet bele lehet adni egy dalba, azt bizony beleteszi, ha másodszor is meghallgatod Miley Cyrus előadásában, akkor meg aztán a fejfájásig zokogod magad:

Adele - Someone Like You

Ugye ezt kommentálnunk sem kell!? Elő a zsepkendőt!

Sinead O`Connor - Nothing Compares 2 U

"Mert semmi sem, semmi nem fogható hozzád" - egészen hihetetlen, ahogy Sinead hangja vibrál, ilyen gyönyörű balladát írni az elveszített szerelemről nem is lehet, akit ért már szerelmi csalódás, az anélkül is megérzi minden sorát ennek a dalnak, hogy egy kukkot is ért angolul.

Kate Nash - Nicest Thing

Kate Nash az egyik legalulértékeltebb angol popsztár, pedig egyik lemeze zseniálisabb a másiknál. Ez a dal pedig a legszebb szerzeményei közé tartozik. Ki ne akarná mindazt attól a személytől, amiről Kate Nash álmodik ebben a számban, pedig nem nagy dolgok, csupán olyan apróságok, hogy "én legyek az, akire utoljára gondolsz, mielőtt elaludnál". Erre a dalra is csak azt tudnánk mondani, hogy az a legnagyobb hibája, hogy nem pont neked írták.

Lana Del Rey - Dark Paradise

Nem létezhet egy ilyen lista a szerelmi bánat koronázatlan királynője, Lana Del Rey nélkül, de olyannyira nem, hogy ezen itt kétszer is szerepel. Valójában bármelyik albumának akármelyik számát betehettük volna ide, de az egyik legszívszomorítóbb talán még így is a Dark Paradise. Ez a dal nekünk azt a pillanatot (vagyis hát heteket, hónapokat) juttatja eszünkbe, ami közvetlenül egy fájdalmas szakítást követ, amikor aludni sem tudsz a fájdalomtól, minden alkalommal, amikor lehunyod a szemed, elöntenek az érzelmeket, és azt kívánod, bárcsak már meghalnál.

The 1975 - Me

Kapásból ez a kedvenc The 1975 számunk, amit ha kellő hangulatban hallgatsz, nem lehet kibírni könnyek nélkül. Természetesen a szakításból születnek a legfájdalmasabb dalok, és persze ez is egy ilyen helyzetet vázol fel. Amikor már semmi sem számít a másiknak, de valójában ennek épp az ellenkezője az igaz, és minden csak fáj. Hiába a sok bocsánat, a megbánás, nincs visszaút.

Beyoncé - Single Ladies

Nem egy klasszikus választás, még csak Beyoncétól sem, hiszen az egész Lemonade albumot erre a listára tehetnénk, de direkt egy pozitív, életigenlő dallal akartunk zárni. Igen, ömlik szembe veled a közösségi oldalakon a sok közös szerelmes fotó, igen, úgy tűnik, mindenki rohadt szerelmes, és igen, neked nincsen párod. Na, és akkor mi van?

Horváth Gergő, Nagy-György Borbála

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője